Ріші Сунак виступив у ВРУ (ВІДЕО)

Новини 12 Січня, 2024 123

Україна мусить перемогти

Історичний день. Візит прем‘єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака у Київ, новий пакет підтримки та підписання з Володимиром Зеленським угоди між Великою Британією та Україною про співпрацю у сфері безпеки.

Про це пише керівник ОП Андрій Єрмак, пише Четверта студія.

Гарантії безпеки для України…

«Знаєте, коли ми з колишнім генеральними секретарем НАТО Андерсом Фог Расмуссеном починали працювати і створили на початку війни групу з безпекових гарантій, рухалися у напрямку розробки пропозицій щодо гарантій, які втілилися в проект Київського безпекового договору, майже ніхто не вірив, що це можливо. 

Україна тільки змогла відбити наступ росіян на Київ і важка війна з постійними обстрілами продовжувалася, і досі триває. Але Президент ставив перед нами чітку задачу – досягти успіху. 

Потім був саміт НАТО, підтримка країнами G7 надання Україні двосторонніх гарантій безпеки, початок двосторонніх перемовин з союзниками. 

Угода між Великою Британією та Україною про співробітництво у сфері безпеки офіційно закріплює підтримку, яку Британія продовжуватиме надавати України, включаючи обмін розвідданими, медичну та військову підготовку та оборонно-промислову співпрацю. 

Деталі будуть згодом, але повірте – вам вони дуже сподобаються», – написав Єрмак.

Коментарі

Позначки: ,