Рішення ЄС про €600 мільйонів для України буде до кінця року

Новини 13 Грудня, 2017 61

Хьюг Мінгареллі

Україна подала заявку на одержання нового пакету макрофінансової допомоги

Європейська комісія до кінця року має прийняти рішення щодо надання Україні траншу макрофінансової допомоги на 600 млн євро. Про це журналістам сказав голова Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі після підписання угоди між Ощадбанком та групою ЄІБ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“За минулі 3 роки ЄС надав Україні макрофінансової допомоги на 3,4 млрд євро. До кінця цього року буде прийнято рішення щодо надання останнього траншу на 600 млн євро. Виплата цього останнього траншу залежить від виконання 21 умови, Україна виконала 17 з 21, що означає, що 4 вимоги не були виконані. Саме з цієї причини комісія не може поки здійснити виплату останнього траншу”, – сказав Мінгареллі.

“Комісія проведе оцінку потреб України в зовнішньому фінансуванні, і на базі цієї оцінки буде вирішено чи доцільно впроваджувати нову макрофінансову допомогу. Якщо буде прийнято позитивне рішення, то комісія подасть пропозицію до Європейського парламенту та Ради Європи”, – сказав Мінгареллі та додав, що на ці рішення слід очікувати протягом наступних декількох місяців.

Коментарі

Позначки: , ,