Рішення парламенту: у Львові не буде реклами на об’єктах всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Новини 19 Червня, 2018 188

Львів

Верховна Рада заборонила розміщення реклами на об’єктах всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

За відповідний законопроект 19 червня проголосували 232 народних депутати, передає УНН.

При цьому передбачається, що розміщення реклами в буферних зонах об’єктів всесвітньої спадщини здійснюється на підставі дозволу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони культурної спадщини.

Вимоги щодо розміщення реклами в буферних зонах об’єктів всесвітньої спадщини затверджуються центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони культурної спадщини.

Крім цього згідно з законом з метою здійснення нагляду за станом збереження об’єкта всесвітньої спадщини центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони культурної спадщини, створюється наглядова рада, порядок формування якої визначається Кабінетом Міністрів України. Типове положення про наглядову раду об’єкта всесвітньої спадщини затверджується Кабінетом Міністрів України.

Наглядова рада об’єкта всесвітньої спадщини є колегіальним органом, склад якого затверджує центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони культурної спадщини.

Довідка. До списку об’єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Україні внесено: ансамбль історичного центру Львова; собор святої Софії та прилеглі чернечі будівлі, Києво-Печерська лавра; букові праліси Карпат; стародавнє місто Херсонес Таврійський; дерев’яні церкви карпатського регіону Польщі і України; резиденція митрополитів Буковини і Далмації та об’єкти геодезичної дуги Струве.

Істори́чний центр Льво́ва, або Старе́ мі́сто — історично, — перший район Львова, де було засновано місто, яким воно довгий час обмежувалося, і звідки розвивалося; політичний, економічний і культурний центр Львова. Найдавнішу частину Старого міста занесено до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

 

Коментарі

Позначки: , , ,