Рік тому Україна почала повертатися назад у часи Януковича, – Луценко

Новини 23 Червня, 2020 381

Генеральний прокурор України Юрій Луценко

Україна повертається до атмосфери Віктора Януковича, коли економіка держави знаходилась у важкому стані.

Про це в ефірі “Прямого” заявив колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко, пише “Четверта студія”.

“В мене відчуття дежавю – “країна сурка”, яка постійно сповзає з цивілізаційної спіралі і знову падає донизу. Так, на цих виборах відбулося, з моєї точки зору, повернення назад в 2012-й, до Януковича, поки що такого легкого, але очевидного Януковича. Все те саме. Дірка у бюджеті, яка росте зі 120 мільярдів і до осені вже має бути 350 мільярдів. А значить, величезні зовнішні запозичення. А значить, під загрозою стоять оборонні і просто виплати зарплат та пенсій. Для того, щоб про це не говорили, використовується коронавірус. Хочу нагадати, що падіння почалося до коронавірусу. І використовується риторика про те, що у всьому винен Порошенко. І стоїть завдання – знайти на Порошенка щось”, – зазначив Луценко.

Луценко також нагадав про безчинство під час судового засідання стосовно розгляду справи проти п’ятого президента України Петра Порошенка.

“І що на нього знайшли? Я також був на тому мітингу і в приміщенні суду. Було прекрасне дежавю. Бо, згідно закону про судоустрій, я як громадянин маю право потрапити на відкрите засідання суду. Мене, звичайно, не впускали. Мою Ірину заблокували з десяток здорових поліцейських. Прийшлось дзвонити міністру і спілкуватися. Коротше кажучи, попали. І от по коридору йде суддя Вовк. І, ви знаєте, захист Порошенка зробив дуже мудро, що не відвід суддю Вовка. Бо саме суддя Вовк є символом юридичного політизованого “беспределу”. І якщо людина не хоче вчитуватися в чергову дурню, яку домальовують Порошенку, вони просто бачать: “О, Вовк. Так це те ж саме”.

Да, це те саме. Мене саджали за те, що я нібито незаконно призначив на посаду міліцейської розвідки водія, який возив мене в розвідку, куди ніхто інший не може заїхати, бо це секретна частина. Мене арештовували за те, що я нібито читав матеріали досудового слідства. Що відбувається з Порошенком? Він нібито незаконно призначив заступника розвідки, тільки вже не міліцейської, а української в цілому. І він нібито не ходить на виклики до ДБР”, – сказав Луценко.

“Одне і те саме. Але все було б набагато незрозумілішим, якби квіткою не був суддя Вовк. Це чудесний суддя… На Західній Україні, коли будують хату, і вона закінчена, то зверху вставляють квітку. Оце воно – квітка. Це фініш цього всього процесу. Після цього все стає зрозумілим: що це чиста політична розправа, і закінчиться вона так само, як закінчилася і зі мною, і з Тимошенко, і з багатьма іншими.

До речі, про мітинг. Коли нас з Тимошенко саджали, на мітинг приходило декількасот людей. А зараз прийшло багато тисяч людей. І це означає дуже неприємну новину для нинішньої влади: люди не здадуть країну, бо пам’ятають, що спочатку в тюрму саджають ватажків, а потім – всю країну. Я завжди писав з тюрми, що я знаходжуся в камері 9 квадратних метрів, де я просидів два роки, а потім ще пів року таборів, але вона не має жодної відмінності від тієї атмосфери тюрми, в якій жила вся Україна при Януковичі. Зараз я знову чую цю атмосферу, я знову її відчуваю у виступах, в заявах влади. І все те саме”, – розповів політик.

Коментарі

Позначки: , ,