Рік по тому: як Порошенко з Зеленським на стадіон ходили (ФОТО)

Новини 19 Квітня, 2020 672

KIEV, UKRAINE - APRIL 19, 2019: Ukrainian presidential candidates Petro Poroshenko (L) and Volodymyr Zelensky during a debate at the Olympiyskiy National Sports Complex. The second round of the 2019 Ukrainian presidential election is scheduled for April 21. Anna Marchenko/TASS (Photo by Anna MarchenkoTASS via Getty Images)

У Києві на НСК “Олімпійському” рік тому відбулися дебати між кандидатами у президенти Володимиром Зеленським і Петром Порошенком. На стадіон прийшли тисячі людей, які змогли наживо побачити дискусію політиків. Про це пише “Четверта студія” з посиланням на 24 канал.

Глядачі, яких пропустили на стадіон, пройшли жорстку перевірку на наявність небезпечних предметів та тверезість. За порядок на стадіоні відповідали службовці Нацполіції, Нацгвардії та ДСНС.

На стадіон спочатку вийшли ведучі дебатів Олена Фроляк від штабу Зеленського та Андрій Куликов від штабу Порошенка.

 Ведучі дебатів Олена Фроляк і Андрій Куликов

Ведучі дебатів Олена Фроляк і Андрій Куликов

Ведучі провели жеребкування, яке показало, що дебати розпочне Володимир Зеленський.

Після цього усі присутні заспівали гімн України.

Тоді, Порошенко несподівано для усіх присутніх вирушив на сцену Володимира Зеленського. Обидва кандидати потиснули один одному руки.

 Порошенко і Зеленський потисли один одному руки

Порошенко і Зеленський потисли один одному руки

Після цього розпочалися дебати між кандидатами у президенти.

Зеленський першим звернувся до українців. Він сказав, що сам голосував за Порошенка у 2014 році, але помилився, адже чинний президент не виконав своїх передвиборчих обіцянок і не виправдав покладених на нього сподівань українців.

Чи міг я колись уявити, що я – простий хлопець із Кривого Рогу – боротимуся за крісло президента проти людини, яку ми впевнено й беззастережно обрали президентом України в 2014 році? Що найцікавіше – я сам був за пана Порошенка, але я помилився. Ми помилилися. Петро Олексійовичу, я – результат ваших помилок та обіцянок, – сказав Зеленський.

Згодом, до людей почав говорити і Петро Порошенко. Він наголосив, що Зеленський буде слабким президентом і не зможе протистояти ризику повернення України до Росії-агресора.

Тому, для держави існують великі ризики.

Я вірю, що пан Володимир не хоче здати Україну, я вірю, що у пана Володимира немає мрії затягнути Україну назад у Російську імперію. Але у Путіна є така мрія. Якщо він не знає, як цьому протистояти на сьогоднішній день, ми точно повинні прибирати всі ризики для українського майбутнього, – сказав Порошенко.

Також, Порошенко звинував ского опонента у тому, що він ховався від повісток, за якими його викликали в військкомат.

Під час цих промов, глядачі дебатів кричали в сторону обох кандидатів “Ганьба!”.

Дебати кандидатів тривали 60 хвилин. За це час вони змогли поставити один одному питання, та відповідати на них. Під час дискусії обидва політики не стримували емоцій та висували один одному чимало звинувачень.

Окрім того, Зеленський під час дебатів став на коліна на сцені перед рідними загиблих на Донбасі військових. Петро Порошенко також опустився на коліна, проте спиною до глядачів, аби поцілувати прапор України, який тримала жінка позаду нього.

Кандидати у президенти стали на коліна

Кандидати у президенти стали на коліна

Наприкінці дебатів, Порошенко закликав Зеленського продовжити дебати в студії Суспільного.

Закінчилася дискусія тим, що обидва кандидати заспівали Гімн України разом зі співаком Тарасом Чубаєм та усіма присутніми на “Олімпійському”.

Головне дебати країни. Фото: відкриті джерела.

Головне дебати країни. Фото: відкриті джерела.

Головне дебати країни. Фото: відкриті джерела.

Головне дебати країни. Фото: відкриті джерела.

Головне дебати країни. Фото: відкриті джерела.

Головне дебати країни. Фото: відкриті джерела.

Коментарі

Позначки: , ,