Рідні загиблих Героїв Небесної Сотні проведуть акцію у Києві

Новини 07 Листопада, 2019 242

Ілюстрація: ФБ/Адвокатська дорадча група

Українці зберуться 8 листопада під Офісом Президента на Банковій

Рідні загиблих Героїв Небесної Сотні, постраждалі учасники Революції Гідності, їхні адвокати, правозахисники, представники громадянського суспільства вийдуть у цю п’ятницю 8 листопада о 13 годині під стіни Офісу Президента на Банковій.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляється на сторінці «Адвокатська дорадча група» у ФБ.

«Десять днів тому ми направили звернення до всіх органів влади з чітким планом недопущення розвалу справ Майдану. До такого критичного стану справи довела байдужість влади і навмисні дії з ліквідації розслідувань.

Дедлайн виконання плану – 20.11.2019 року, коли прокуратура втрачає функції слідства і справи Майдану мають передаватись до ДБР.

Наразі жодна з вимог не виконана. Управління в ДБР не створено. Відповідний закон не прийнято і навіть не внесено необхідні зміни до законопроекту.

Наголошуємо – відвернути катастрофічні наслідки можна лише чіткими, швидкими, скоординованими діями органів влади. Відповідальним за таку координацію є Президент.

Ми прийдемо під Офіс Президента щоб показати важливість справ Майдану, запропонованих кроків і пояснити наслідки саботування вирішення проблеми.

На цю проблему вже неодноразово звертали увагу потерпілі, учасники Революції Гідності, їх адвокати та правозахисні організації. Але усі їхні пропозиції були проігноровані.

Залишилося два тижні. Якщо для тебе важливі справи Майдану, важлива справедливість – приходь. П‘ятниця, 8 листопада, 13:00, вул. Банкова, 11», – зазначається у  повідомленні.

Коментарі

Позначки: , ,