Річниця протестів у Нових Санжарах: Ткаченко пояснив, чому відбулися заворушення

Новини 20 Лютого, 2021 962

Фото: ФБ/Нові Санжари

20 лютого минулого року в Нових Санжарах відбулися масові протести через приїзд українських громадян з Уханю.

Як зауважує міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Telegram, багато хто назвав ці події на Полтавщині днем ганьби, пише Четверта студія.

На думку міністра, не останню роль у цих подіях зіграли телеканали, які пов’язують з Віктором Медведчуком.

“Кожну секунду повідомлення в соцмережах, у місцевих групах ставали все фантастичнішими. Підігрівали ці події і сумно відомі телеканали з “трійки Медведчука”, – підкреслив Ткаченко.

Також він згадав про документальний фільм HBO “Ідеальна зброя”, у якому зазначають, що паніку у Нових Санжарах могли розганяти росіяни, фокусуючись на тих, хто вірить в усілякі теорії змови.

Олександр Ткаченко наголосив, що задля недопущення подібних випадків у Міністерстві культури та інформаційної політики працюють над концепцією медіаграмотності.

“Щоб люди самі вчилися визначати, де фейкова, а де правдива інформація. Звісно, це непросто. Адже кремлівська машина по виробництву фейків та пропаганди працює безупинно, експериментуючи над настроями, страхами, емоціями українців. Вірю, що завдяки Центру протидії дезінформації, який ми формуємо, українці зможуть оперативно виявляти неправдиву інформацію, що підкидає нам “північний сусід”, – пише Ткаченко.

Коментарі

Позначки: , , ,