Річну орендну плату за землю для “Львівобленерго” встановлять у розмірі 12% від нормативної грошової оцінки земельних ділянок

Новини 24 Лютого, 2021 104
Фото: Олексій Різник.

Фото: Олексій Різник.

Сьогодні відбулося засідання постійної депутатської комісії архітектури, містобудування та розвитку територій Львівська міська рада.

Про це у Фейсбуці повідомив депутат Олексій Різник, пише Четверта студія.

“Комісія прийняла принципове рішення щодо затвердження Приватному акціонерному товариству “Львівобленерго” орендної плати за землю. Про що йдеться? На сьогодні у Львівської міської ради триває переписка з Львівобленерго Йдеться про те, що у бюджеті розвитку є питання щодо виділення коштів на фінансування будівництва трансформаторних підстанцій і виведення додаткової потужності до КНП “8-а міська клінічна лікарня м. Львова”.

Це комунальне підприємство обслуговує мешканців нашого міста. “Львівобленерго”, за попередніми підрахунками, готове завести потужність у 500 кВт за 25 млн грн, хоча плата державі за приєднання до міських інженерних мереж фактично становить 5 тис. грн за кВт. Тобто офіційна оплата становить 2,5 млн грн. Однак “Львівобленерго” та їхні структури виставляють рахунок місту у 25 млн грн”, – зазначає депутат.

Він наголошує, що такі речі є неприйнятними.

“Саме тому на комісії було запропоновано підняти їм розмір орендної плати. І таке підняття буде щодо усіх їхніх об’єктів у межах міста Львова. Якщо цей монополіст не зрозуміє, що об’єкти соціальної інфраструктури потрібно під’єднувати за собівартістю.

Це питання є принциповим, так само, як і питання користування мережами. На сьогодні кожен з нас сплачує за транспортування електроенергії, а також за саму електроенергію. Зараз активно обговорюють питання передачі інженерних мереж містові, адже це є спільна власність усіх мешканців Львова. Нам потрібно назавжди відмовитись від процедури безоплатних передач інженерних мереж на баланс монополістів.

Відтак, комісія вирішила встановити річну орендну плату за землю для “Львівобленерго” у розмірі 12% від нормативної грошової оцінки земельних ділянок.

Якщо “Львівобленерго” й надалі буде приєднувати об’єкти соціальної інфраструктури за комерційним тарифом, то й місто встановить комерційні тарифи для підприємства за землекористування.

Так буде чесно. Завтра у сесійній залі я внесу редакційну правку щодо підняття плати для “Львівобленерго” за користування землею під об’єктами електромереж до того часу, поки ці питання ми не вирішимо.

Загалом сьогодні на розгляді комісії було 48 питань порядку денного. Зокрема, низка земельних питань та ряд технічних моментів. Також ми розглянули ряд детальних планів, щодо яких вже давно були проведені громадські слухання, але на сьогодні немає жодного рішення ради щодо затвердження чи не затвердження містобудівної документації”, – йдеться у повідомленні.

❗ Сьогодні відбулося засідання постійної депутатської комісії архітектури, містобудування та розвитку територій…

Опубліковано Олексій Різник Середа, 24 лютого 2021 р.

Коментарі

Позначки: ,