Революція Гідності знищила план Путіна по захопленню України, – Парубій

Новини 17 Березня, 2021 303

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій. Фото: Фокус

Революція Гідності знищила план президента Російської Федерації Володимира Путіна по захопленню України.

Про це в ефірі Прямого заявив народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Андрій Парубій, пише Четверта студія.

“Я знаю, що план з окупації України розроблявся протягом багатьох років. Як секретар РНБО я мав доступ до багатьох матеріалів і можу говорити: це готувалося протягом багатьох років, під це готувалася і російська військова доктрина, під це готувалися і російські війська в Криму. Щобільше, з багатьма українськими командирами та офіцерами протягом років велася прицільна робота.

І це стало результатом такої масової зради українських військових. Власне, ті частини, які дислокувалися в Криму, з ними проводилася дуже системна робота, обіцяючи їм кошти, обіцяючи їм квартири, обіцяючи їм грошову винагороду, щоб вони перейшли на бік окупанта. Коли ми говоримо “гібридна війна”, вона і включає всі ці елементи”, – заявив Парубій.

Він переконаний, що Революція Гідності знищила план Путіна по захопленню України.

“І фактично Майдан і Революція Гідності для них стало не те, що підставою, а воно перебило їхні плани. Звичайно, для Росії було б важливіше не мати контроль над Кримом і частинкою Донецької й Луганської областей, а для них важливим був контроль над усією Україною, і Янукович мав цей контроль забезпечити. Але фактично Революція Гідності знищила цей план Путіна по захопленню України.

І вже тоді був запущений план військової агресії, мілітарної агресії, поетапної – спочатку Крим, потім “русская весна”. Але фактично ця концепція готувалася як один з ключових аспектів, якщо не вдасться Україну захопити через політичне керівництво. Майдан не дав захопити Україну через політичне керівництво, і тому Росія ввела свої війська і розпочала окупацію Криму”, – резюмував Парубій.

Коментарі

Позначки: ,