“Реванш буде зупинено”: у Львові обговорили ризики проросійського сценарію в Україні (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 27 Червня, 2019 137

Сьогодні, 27 червня, у приміщенні Львівського палацу Потоцьких відбулось публічне обговорення на тему “Реванш буде зупинено”.

Участь у заході взяли українські політики, журналісти, експерти, представники ініціативи «Захисти Україну», ГО «Вільні люди», активісти та громадяни.

Зокрема, до розмови долучились: народний депутат України, голова Комітету з питань культури і духовності Верховної Ради Микола Княжицький; народний депутат України, член комітету з питань європейської інтеграції Верховної ради України Оксана Юринець; керівник УІНПВ Володимир В`ятрович, народний депутат України Сергій Висоцький.

Модерував розмову журналіст Антін Борковський.

Так, відомий український історик Володимир В`ятрович сконцентрував увагу на понятті  маркера української ідентичності, яким він вважає ставлення до постаті Степана Бандери:

“Бандера – не просто символ українського національно-визвольного руху. На мою думку, він зараз перетворився на певний маркер проукраїнськості і саме ставлення людини до Бандери показує чи готова ця людина відстоювати проукраїнські інтереси”, – переконаний В`ятрович.

“Нас чекає важкий парламент, у якому буде Медведчук, Бойко та решта “компанії”. Саме тому нам потрібна потужна проукраїнська сила, аби протидіяти російському сценарію”, – сказав Микола Княжицький.

Також учасники розмови закликали не відмовчуватись співака та лідера партії “Голос” Святослава Вакарчука, адже саме зараз настав час проявити свою позицію стосовно українотворичих процесів в державі, яким за останній період протидіять навіть у судах.

Коментарі

Позначки: , , , , ,