Ресторан “Велюр” став сигналом для суспільства, що карантину можна не дотримуватися, – нардеп

Новини 27 Травня, 2020 377
Іванна Климпуш-Цинцадзе

Іванна Климпуш-Цинцадзе

Україна і далі перебуває на останньому місті в Європі по рівню проведення тестувань на коронавірус.

Про це сказала народний депутат України, голова комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом Іванна Климпуш-Цинцадзе в ефірі “Еспресо” пише Четверта студія з посиланням на Прямий.

“Наші інституції виконавчої влади, Кабінет міністрів зокрема пішли шляхом суто заборони з самого початку введення карантину. Пізніше з’ясувалося, що зокрема заборона ходити парками мала реальну психологічну мету, а не була для того, щоб вберегти здоров’я громадян. Тому це не додає довіри до дій уряду і залишається певна підозра стосовно того, наскільки ефективно відбувається планування виходу з карантину, наскільки цифри, які нам надаються, є реальними”, – сказала вона.

“Всі бачили як змінилися за останню добу цифри перед ухваленням рішення про те, що Київ може починати першу фазу виходу на адаптивний карантин. Мене також непокоїть, що влада проводить всього 9 тис. тестувань на день. Ми і далі перебуваємо на останньому місці в Європі щодо рівня тестування. Ми знаємо, що ті країни, які успішніше справляються з викликом коронавірусу, вони якраз характеризуються високим рівнем тестування”, – додала депутат.

Климпуш-Цинцадзе наголосила, що “Європейська Солідарність” буде вимагати захистити всіх лікарів, які захворіли на коронавірус.

“Ми все ще не отримали як суспільство відповідей від нашого Кабінету міністрів і зокрема міністерства охорони здоров’я на питання, що відбулося з експрес-тестами, які під оплески закупили в Китаї і розвозили по всім регіонам. Я багато спілкуюся безпосередньо з лікарями в лікарнях Закарпаття, це та область, з якою я працюю від “Європейської Солідарності”, і мені в кожній лікарні сказали, що вони відмовилися від проведення експрес – тестів саме через те, що вони змінювали картину, яка мала недостовірну інформацію щодо зараження людей. До сьогодні ми бачимо, що лікарні від центрального уряду, від МОЗ не забезпечені засобами індивідуального захисту для лікарів. Те, що відбувається в регіонах на рівні районних лікарень… вони мають забезпечення завдяки волонтерам, завдяки благодійникам і вони не задоволені діями обласного рівня виконавчих структур, не кажучи, що вони не отримують підтримки від центральних органів влади. Ми маємо вимагати, щоб захистили лікарів, і пропонуючи вихід з карантину, дотримувалися максимально рекомендацій, які б дали можливість людям і вберегти здоров’я і разом з тим запустити економіку”, – зазначила депутат.

Вона також зауважила, що робота під час карантину ресторану “Велюр”, який за інформацією ЗМІ належить одному з депутатів “Слуги народу” стало сигналом для суспільства, що норм карантину можна не дотримуватися.

“Коли кажуть, що люди відмовляються від дотримання карантинних норм в Києві, я помітила це тоді, коли деякі народні депутати, зокрема, “Слуги народу” показали у “Велюрі” своїм прикладом, що карантин це не для всіх. Це стало спусковим гачком для того, щоб люди почали відмовлятися дотримуватися правил карантину”, – додала Климпуш-Цинцадзе.

Коментарі

Позначки: , , ,