Релоковані підприємства на Львівщині створили майже 5 тисяч робочих місць

Новини 02 Вересня, 2022 70

З початку повномасштабної війни на Львівщину релокувались 205 підприємств. Вони створили майже 5 тисяч робочих місць.

Про це повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, пише «Четверта студія».

«Майже тисячу заявок ми отримали щодо релокації підприємств на Львівщину. Підприємства, які переїхали, працюють у таких галузях як: машинобудування, легка промисловість, металообробка, будівництво, медицина, торгівля тощо. Це виробництва з Донецької, Харківської, Київської, Запорізької, Чернігівської, Миколаївської, Одеської областей. Хороша тенденція, що не тільки багато підприємств хоче релокуватись в область, але й маємо 25 підприємств, які готові назад переїхати в області, де вони первинно працювали», – зазначив очільник області.

Максим Козицький додав, що фахівці департаменту економічної політики розробили обласну програму підтримки релокованого бізнесу, залучили іноземні компанії. Програма працює через три інструменти: безповоротна фінансова допомога релокованим виробничим підприємствам, ваучерна підтримка на маркетингові послуги або послуги сертифікації, безповоротна фінансова допомога на закупівлю обладнання в окремих виробничих галузях.

«Так, безповоротна фінансова допомога виробничим підприємствам, які релокувались, становить 100 тис. гривень за умови, що підприємство перереєструється на території Львівської області. Також підприємство отримає додаткових 100 тис. грн, якщо створить не менше ніж 20 нових робочих місць», – наголосив Максим Козицький.

Для підтримки мікро- та малого бізнесу, а також експортерів Львівської області на час воєнного стану передбачена ваучерна підтримка: не більше 50 тис. грн на маркетингові ваучери; не більше 80 тис. грн на ваучери для сертифікації продукції.

Третє завдання покликане підтримати підприємства Львівської області в галузі харчової, легкої, машинобудівної промисловості. Таким підприємствам також можуть надавати безповоротну фінансову допомогу у розмірі не більше 500 тис. грн на закупівлю обладнання.

«19 релокованих підприємств вже отримали фінансову підтримку в розмірі 100 тис. грн від Львівської ОВА. 2 релокованих підприємства отримали фінансову підтримку в розмірі 500 тис. грн від Львівської ОВА. Ми створили відділ підтримки інвестицій, який допомагає людям, які готові інвестувати. Розробили каталог земельних ділянок, а також недобудов та закинутих підприємств, його можна використати для релокації бізнесу. Ми готові приймати релоковані підприємства і надалі, тому що якщо буде ріст економіки, зможемо відновлювати українську державу. Важливо давати людям можливість працювати і будувати майбутнє в Україні», – наголосив Максим Козицький.

Коментарі

Позначки: , ,