Ректор ЛНУ ім Франка виступив за проведення ЗНО

Новини 15 Червня, 2020 378

ЛНУ ім. І.Франка. Фото: "Вища освіта"

Зовнішнє незалежне оцінювання – без сумніву, один із найуспішніших освітніх проєктів, який створив рівні умови вступу до закладів вищої освіти для всіх українських абітурієнтів.

Про це йдеться у зверненні ректора Львівського національного університету імені Івана Франка Володимира Мельника, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ВНЗ.

“Саме ЗНО подарувало мільйонам випускників шкіл безперешкодний доступ до вищої освіти завдяки здобутим знанням, зруйнувало корупцію при вступі, сформувало новий світогляд українського школяра. Прикметно, що реформу системи освіти і впровадження зовнішнього незалежного оцінювання ініціював Ректор Львівського національного університету імені Івана Франка, Міністр освіти і науки України, професор Іван Вакарчук”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що створення безпечних умов у пунктах проведення ЗНО – один з наших основних пріоритетів, адже ключовим принципом організації освітнього процесу, у тому числі й вступної кампанії, у період карантину є забезпечення здоров’я усіх його учасників і мінімізація ризиків розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19. Так, ми зобов’язані дотримуватися усіх необхідних протиепідеміологічних заходів відповідно до рекомендацій МОЗ України та  ВООЗ, проте ми не можемо і не маємо права скасувати чи заборонити ЗНО. Зовнішнє незалежне оцінювання неодмінно має відбутися з урахуванням усіх викликів, які диктує нам сьогодення.

“Університет долучився до організації проведення Єдиного вступного іспиту та Єдиного фахового вступного випробування за технологією ЗНО при вступі до магістратури, і в цій ситуації готовий до співпраці з Львівським регіональним центром оцінювання якості освіти задля успішного і безпечного проведення запланованих заходів.

Час, який ми переживаємо, є періодом непростих випробувань, які кожен з нас повинен пройти з честю і гідністю, адже саме від наших рішень сьогодні залежатиме завтрашнє майбутнє молодого покоління українських громадян. Саме тому академічна спільнота Львівського університету підтримує проведення зовнішнього незалежного оцінювання з дотриманням усіх необхідних протиепідеміологічних заходів”, – зазначено у повідомленні.

Коментарі

Позначки: , ,