Рейтинг Зеленського знову впав,- КМІС

Новини 30 Червня, 2020 669

Фото: REUTERS

Є висока ймовірність, що і ВР 9-го скликання завершить каденцію до весни 2021-го, – політтехнолог

Рейтинг Зеленського знову впав: КМІС пише, що з 47% до 38%. За деякими прогнозами, найближчим часом рейтинг просяде мінімум до 33%.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє на своїй сторінці у ФБ Олексій Голобуцький з посиланням на дані КМІС.

«Рейтинг Зеленського знов впав: КМІС пише, що з 47% до 38%. За деякими прогнозами, найближчим часом рейтинг просяде мінімум до 33%», – зазначається у дописі.

Як наголошується, «очевидно, що коли почнуться масові звільнення і скорочення зарплат, 33% здаватимуться недосяжною стелею. Що підводить нас до високої ймовірності дострокових парламентських виборів, можливо, одночасно з місцевими. Бо весь цей негатив Зеленському треба буде на когось скинути».

«Те, що частину буде перевантажено на Шмигаля і його уряд – вже доведений факт. І так само можна з високою ймовірністю констатувати: осені уряд Шмигаля не переживе. От тільки масштаб накопиченого на той момент негативу не дозволить помітно підняти рейтинг президента самою тільки відставкою уряду.

Отже, лишиться один варіант: спробувати скинути негатив ще й на парламент. Депутатів багато, накосячили достатньо – цілком ймовірно, що в ОП вже обраховують, скільки відсотків рейтингу Зеленського відіграють на припиненні діяльності ВР в цілому і “більшості 150-х мільйонерів” зокрема», – пише Олексій Голобуцький.

Він зазначає, що «в підсумку: є висока ймовірність, що і ВР 9-го скликання завершить каденцію до весни 2021-го.

Довідково.Голобуцький Олексій Петрович — український політтехнолог, політолог. Заступник директора агенства моделювання ситуацій.

Коментарі

Позначки: , , ,