«Регіональна проблема стала загальноукраїнською»,- Синютка в Раді озвучив звернення від самоврядування Львівщини

Новини 03 Червня, 2020 234

Олег Синютка Фото з відкритих джерел

Голови міських і сільських рад дванадцяти населених пунктів Львівської області, звернулися до народних депутатів з вимогою переглянути перспективний план формування ОТГ на Львівщині та врахувати думки і потреби місцевих мешканців.

Як пише “Четверта студія”, про це сьогодні, 3 червня, з трибуни парламенту повідомив депутат фракції «Європейська солідарність» Олег Синютка.

Він наголосив, що об’єднання громад без проведення громадських слухань і без врахування думки людей, ставить під загрозу можливості місцевого самоврядування і майбутнього фінансового забезпечення громад.

«Процес децентралізації часто перетворюється на згвалтування громад, а будівельна мафія керується лише жадобою наживи. Тому об’єднання довкола Львова без обговорення цього процесу, без діалогу – лякає людей» – сказав він.

Підписанти звернення, міські та сільські голови, просять формувати об’єднані громади не шляхом адміністративного тиску, а на основі партнерства та врахування інтересів мешканців. Вони висловили вимогу до президента, уряду та народних депутатів про те, щоб процедура створення громад проводилася з дотриманням Методики формування спроможних громад, українського законодавства та Хартії місцевого самоврядування.

Нагадаємо, минулої середи Кабінетом Міністрів затверджено перспективний план формування територій громад Львівської області. Жителі ряду сіл і міст Львівщини вийшли з протестами проти об’єднання у запропонованій урядом конфігурації.

Коментарі

Позначки: , , , , , ,