RegioJet до кінця року запустить потяги “Прага-Львів”

Новини 09 Квітня, 2021 1 776

Поїзд RegioJet. wikipedia.org

Чеський перевізник RegioJet планує відкрити декілька нових нічних міжнародних залізничних маршрутів, серед яких буде потяг Прага-Львів.

Про це пише idnes.cz з посиланням на речника приватної транспортної компанії Алеша Ондруя, інформує shoppingpl.com

Запуск залізничного маршруту Прага – Перемишль – Львів повинен відбутися вже цього року в рамках загальноєвропейської стратегії розвитку нічних сполучень.

Точна дата наразі невідома, оскільки курсування більшості нічних поїздів з Чехії призупинено через пандемію коронавірусу. Їх поступове відновлення очікують наприкінці травня.

Зауважимо, що це вже не перша спроба чеських компаній з’єднати Прагу з українським містом.

Спочатку RegioJet хотів запустити потяг Прага – Мостиська у червні 2020 року. Його маршрут мав пролягати через Краків та Жешув. Проте згодом ці плани були скориговані та оголошено про відкриття у квітні 2021 року залізничного сполучення Прага – Перемишль, зі зручною стиковкою на поїзда до Львова.

Про бажання перевозити пасажирів з чеської столиці в Україну неодноразово заявляв також Leo Express. Проте компанії ніяк не вдавалось узгодити графіки руху потягів територією Польщі з місцевим оператором.

Варто зауважити, що у цьому році Україна планує побудувати євроколію зі Львова до польського кордону.

Крім того, у співпраці з нідерладським стартапом European Sleeper та іншими перевізниками до кінця 2022 року RegioJet планує запустити нічний залізничний маршрут Прага – Дрезден – Берлін – Брюссель – Амстердам.

На терміни запуску може вплинути ситуація з епідемією COVID-19 в європейських країнах, адже нічні сполучення, як правило, виконуються в кооперації з місцевими перевізниками.

За словами прес-секретаря головного чеського оператора залізничних перевезень “Чеські залізниці” (České dráhy) Габріели Новотної, компанія має великий інтерес у розвитку сполучення зі Польщею, Словаччиною, Угорщиною, а також Швейцарією.

Нагадаємо, наразі в Польщі діє заборона на міжнародне залізничне сполучення з Україною.

Коментарі

Позначки: ,