Реакція Сироїд на карту з «народними республіками» – це і сепаратизм навиворіт – Тарас Чорновіл

Новини 01 Грудня, 2017 66

Тарас Чорновіл

Політолог також припустив, що у фракції “Самопомочі” є люди, які можуть бути запідозрені в агентурній роботі на державу-окупанта

Карта з “народними республіками Донецька та Луганська” на Львівському безпековому форумі – це може бути одне з двох: або за Фрейдом, коли те, що дуже хочеться, раптом проскочило, або ж це є наслідок того, що в середовищі, яке організовувало форум і яке готувало ілюстраційні матеріали, саме ця ідея є давним-давно визначальною і її будь-якими способами пробують відзначити.

Про це 1 грудня у коментарі IA ZIK зазначив політолог Тарас Чорновіл.

“Дуже давно відомий конфлікт, коли фракція “Самопоміч” почала наполягати на своєму варіанті закону про окуповані території. Його відразу охрестили як «закон про від’єднання Донбасу”, – зазначив Тарас Чорновіл.

Зі слів політолога, у фракції “Самопоміч” весь час граються в ігри: пробують внести законодавчі ініціативи, різні позиції щодо переривання економічних контактів. “Як на мене, це сепаратизм навиворіт. Прості звичайні сепаратисти традиційно пробують самі щось відділити. А сепаратизм навиворіт – коли представники певних інших територій хочуть відкинути тих, кого вони не можуть зрозуміти і з ким вони не можуть знайти спільної мови. Така собі обмежена львівська доктрина “Самопомочі” – мовляв, вони не такі як ми і нам в одній країні краще не бути. Я абсолютно переконаний, що ця позиція була домінантною, у тому числі коли з’явилися ці ілюстративні матеріали”, – вважає Тарас Чорновіл.

Щодо звернення голови ЛОДА О.Синютки в СБУ Тарас Чорновіл зазначив: «Я не знаю, чи буде відкрите провадження. Але сам факт, що реакція на зауваження (Олега Синютки, – ZIK) була саме такою, як це продемонструвала пані Сироїд (сміх, – ZIK), мені здається, говорить абсолютно про все. Вважаю, що СБУ могло би відкрити провадження і розслідувати, хто і яким чином це зробив. Я переконаний: відразу знайдуть якогось стрілочника, на якого спишуть, який, мовляв, не дуже грамотний, не розібрався, не знає англійської мови. Щоби представники «Самопомочі» не могли гратися у свої ігри, було би варто, щоб провадження відкрили”, – вважає Т.Чорновіл.

Він нагадав, що не раз були ситуації, в тому числі в Україні, коли користувалися російськими джерелами і позначали на картах Україну без Криму. “Тоді, як правило, організатори таких подій просили пробачення, знімали будь-які роздаткові матеріали і давали пояснення, чому це сталося. У даному випадку, люди, які це зробили, по суті захищали цю ідею”, – зауважив Т.Чорновіл.

Політолог також припустив, що у фракції “Самопомочі” є люди, які можуть бути запідозрені в агентурній роботі на державу-окупанта.

 

Коментарі

Позначки: , ,