Разумкову не сподобався вислів Вікторії Сюмар про Путіна (ВІДЕО)

Новини 30 Березня, 2021 11 077
Дмитро Разумков. Фото: відкриті джерела.

Дмитро Разумков. Фото: відкриті джерела.

Депутат Верховної Ради України від фракції “Європейська солідарність” Вікторія Сюмар у стінах парламенту сказала відомий вислів на адресу Президента Російської Федерації Володимира Путіна в ході виступу з парламентської трибуни, підкресливши, що може “повторити”.

Про це свідчить фрагмент відеозапису виступу парламентарія, пише Четверта студія з посиланням на Українські новини.

“Знаєте, подивилася ваше кіно від Нацполіціі – ну просто страшне, спати не буду сьогодні. І почула там найстрашніше – “Путін ху*ло…”, – заявила з трибуни Сюмар, коментуючи публікацію Національною поліцією відеозаписів заворушень біля будівлі Офісу Президента Україна, що відбулися 20 березня.

Після слів народного депутата в сесійній залі піднявся обурений галас, а спікер парламенту Дмитро Разумков зробив виступаючій зауваження: “Шановні колеги, давайте вибирати вислови в стінах Верховної Ради”, – відреагував Разумков.

Однак зауваження голови Верховної Ради не справило враження на Вікторію Сюмар і вона повторила лайку: “Колеги, бачите заперечення викликає (вираз) “Путін ху*ло”, а я це можу повторити насправді…”, – додала Сюмар.

Зазначимо, зараз правила парламентської етики існують розрізнено. Вони регулюються законами “Про статус народного депутата України” та частково “Про Регламент Верховної Ради України”.

Закон України “Про Регламент Верховної Ради України” містить Главу 9 “Дотримання дисципліни та норм етики на пленарних засідання Верховної Ради України”, у якій зафіксовані вимоги до поведінки народних депутатів на засіданнях парламенту.

Особливу увагу Регламент Верховної Ради України приділяє питанням поведінки народних депутатів та інших учасників пленарних засідань – промовців під час виступів, у тому числі вказує на неприпустимість вживання образливих та нецензурних слів, закликів до протиправних дій, зловживання часом, наданим для виступу, тощо.

Коментарі

Позначки: ,