Разумков пояснив, чому не підтримав санкції проти каналів Медведчука

Новини 03 Лютого, 2021 3 495
Дмитро Разумков. Фото: відкриті джерела.

Дмитро Разумков. Фото: відкриті джерела.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков прокоментував свою відмову підтримати санкції проти Тараса Козака та його телеканалів («112 Україна», NewsOne і ZIK), заявивши, що обмежувальні заходи щодо каналів — це погано.

Як пише «Четверта студія», про це він заявив в коментарі «Бабелю». Більше новин читайте на телеграм-каналі Четвертої студії, а також у спільноті “Новини Львова”

«Я утримався. Санкції добрі там, де ми не можемо покарати за українським законодавством. А тут усе не на місці. І до каналів санкції — це погано. Незважаючи на те, чиї вони», — сказав Разумков.

2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію санкцій проти телеканалів 112, ZIK і NewsOne. Вони передбачають анулювання ліцензій та заборону користуватися радіочастотним ресурсом України. Після введення санкцій канали поступово почали зникати на кабельному телебаченні.

Телеканали у спільній заяві назвали санкції політичним тиском і розправою. Вони звинуватили владу у придушенні свободи слова. Голова Нацспілки журналістів теж назвав санкції «наступом на свободу слова».

В Офісі президента заявили, що санкції ввели для протидії фейкам і пропаганді«Це не про свободу слова, а про протидію фейкам». В Офісі президента прокоментували санкції проти телеканалів Медведчука. Міністерство культури теж підтримало блокування «іноземної пропагандистської машини».

 

Коментарі

Позначки: , , , ,