Райони ліквідовують і перекроюють без врахування думки громад, – Федина

Новини 15 Липня, 2020 527
Софія Федина. Фото: 4studio.

Софія Федина. Фото: 4studio.

Українські райони ліквідовують і перекроюють без врахування думки громад, стратегічних і історичних умов.

Про це на брифінгу 15 липня заявила народна депутатка “Європейської Солідарності” Софія Федина, пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”.

“Сьогодні ми маємо ситуацію коли ліквідовують і перекроять райони у такий спосіб, що не врахована думка громади, не враховані стратегічні і історичні умови в результаті, так виглядає, що райони перекроєні під конкретного депутата. Тому, ми з Олегом Синюткою ретранслюємо прохання мешканців Жовківського району Львівської області залишити Жовківський район як цілу адміністративну одиницю, якою вона була багато століть і зараз, Жовківський район складає понад 110 тисяч населення, 165 населених пунктів 3 міста, площа 1295 км, що більше мушу наголосити на історичному значенні Жовківського району саме для Львівщини і для української державності”, – заявила політик.

“В мене виникає таке враження, що робиться усе, щоб затерти історичні значення районів, перекроїти ті райони в яких особливе значення мають військові об’єкти і так само знищити ті райони, які мають національно-культурне значення для встановлення розвитку і збереження української держави”, – сказала Федина

Коментарі

Позначки: ,