Районна рада продовжує блокувати передачу приміщень Дрогобицькій громаді

Новини 11 Серпня, 2022 92

Районна рада продовжує блокувати передачу приміщень Дрогобицькій громаді

Незважаючи на вимоги Закону України, Дрогобицька районна рада продовжує блокувати передачу приміщень Дрогобицькій територіальній громаді. Сьогодні сесія районної ради виключила питання з порядку денного, вкотре затягуючи процедуру передачі майна.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Дрогобицької міськради.

Мова йде про десяток об’єктів нерухомого майна, розташованих на території Дрогобицької міської територіальної громади. Поміж ними приміщення народного дому, лікарні та ряд інших будівель, в яких функціонують заклади, які з часу створення територіальної громади підпорядковуються органу місцевого самоврядування Дрогобицької МТГ.

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування», після створення територіальних громад, мала відбутись процедура прийому-передачі закладів, юридичних осіб та безпосередньо приміщень, розташованих на території громади в комунальну власність місцевої ради. Передача мала відбутись добровільно, або за зверненням місцевої ради.

Однак Дрогобицька районна рада провести цю процедуру не поспішала. Після створення територіальних громад, в грудні 2020 року районна рада передала Дрогобицькій МТГ юридичні особи, установи та організації, які працюють на базі громади. Однак самі приміщення, в яких працюють ці установи, громаді не передали досі. Відтак Дрогобицька громада більш ніж півтора роки утримує приміщення, власником яких досі фактично залишається район.

21 лютого цього року Дрогобицькою міською радою був скерований повторний лист до районної ради, з витягами з Закону України «Про місцеве самоврядування» та переліком приміщень, які район вже давно мав би передати нашій громаді.

Сьогодні, 11 серпня, в Дрогобицькій районній раді відбулась чергова сесія. Однак проект рішення про передачу приміщень з голосу виключили з порядку денного. Питання вкотре не розглянули.

Досі жодного офіційного обгрунтування чи мотивованої відмови, які могли б хоч якось пояснити дії чи бездіяльність району – Дрогобицька районна рада не надала.

Коментарі

Позначки: