Радник Садового виступає проти декомунізації (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 31 Жовтня, 2023 594

Громадський активіст Олег Радик закликав Львівську міську раду “не рубати окуня”

Радник мера Львова Андрія Садового Лілія Онищенко виступає проти проведення декомунізації.

Про це повідомив громадський активіст та член обласної робочої групи з питань декомунізації Олег Радик, пише Четверта студія.

“Дискусія про пам’ятник не завершена. Колись вони її відбили з пані Онищенко, зараз вона вже на пенсії, є всього лиш радником. Вона дуже виступає проти декомунізації. На території міста Львова є ще певні речі, які не інвентаризовані”, – сказав Олег Радик.

Як написав Олег Радик у Фейсбуці, нині побували на вулиці Виговського (колишня Терешкової), де стоїть памʼятник «космонавт(и)ці».

“У 2015 і 2017 роках були спроби демонтувати цей маркер радянської доби. Все зупиняло оточення Андрія Садового, зокрема переконана прихильниця російських памʼятників керівник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко-Швець.

Цитата:

«йдеться про скульптурну композицію, не пам’ятник, «Космонавтика» від 1983 року, автори якої – львівський скульптор Роман Романович та архітектор Анатолій Шокур. Композиція не несе ідеологічного навантаження, це не пам’ятник Терешковій, та не підпадає під закон про декомунізацію. Це добрий зразок скульптурної пластики 80-х років ХХ століття. Встановлений був саме там, бо колись ця вулиця носила назву Терешкової», – пояснила Онищенко-Швець.

Зараз товаришка Онищенко посідає посаду радника мера.

Стикався особисто з нею на демонтажі совєтського одоробла, тому не здивований, що її колишнього підлеглого Георгія Корнєєва недавно затримали за хабар і викрили як пропагандиста «руского міра».

Плела небилиці про сюжети Мікеланджело щодо банальної радянської штамповки.

Відомий український історик та дослідник, директор музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького», екс-директор Центру досліджень визвольного руху Руслан Забілий ще 2017 року був переконаний, що пам’ятник Валентині Терешковій варто демонтувати незалежно від того, чи підпадає вони під декомунізацію.

Цитата:

«По-перше, Терешкова жива і з якого дива їй стоїть пам’ятник у Львові – невідомо. По-друге вона їздила у Крим і точно підтримувала анексію Криму, будучи депутатом Держдуми РФ. Те, що цей пам’ятник стоїть у Львові, – це недопрацювання нашої місцевої влади», – сказав Руслан Забілий.
Генерал-майор російської армії Терешкова після того відзначилась не раз.

На початку 2023 року, Валентина Терешкова звернулася до Патріарха Московського, предстоятеля РПЦ Кирила з проханням визнати Володимира Зеленського — Антихристом. При цьому вона стверджувала, що під час свого космічного польоту 16 червня 1963 року бачила Бога та мала з ним бесіду, про що в силу деяких обставин, була змушена довгий час мовчати.

Але лишим дурну дурним.

Щодо наших розумників. Вони стверджують, що це не памʼятник депутатці госдуми.

Маю контраргументи.

Терешкова побувала тут на відкритті житлового масиву у цьому мікрорайоні. Чось не на Сихів до «Іскри» возили.)

Я звісно не спеціаліст по скафандрах, але не ідіот. Фігура на памʼятнику з вигляду мінімум гермафродит, максимум жінка з під Ярославля. Що щодо героїні, можливо, тотожно.)

І третє. Щодо Ярославля. Коли минулого разу була несмілива спроба ліквідувати, чи перенести в музей цей обʼєкт. То…

Багатолітній губернатор цього російського шлакрегіону Анатолій Лісіцин надіслав у 2017 році міському голові Львова Андрію Садовому лист із проханням в разі прийняття рішення про демонтаж пам’ятника землячці розглянути його пропозицію про перенесення монумента на Ярославльщіну.

Цитата з Вікіпедії:

«Среди наиболее заметных его лісіцина- авт.) в качестве депутата — работа по продвижению русского языка на Западной Украине»

То, що будемо далі «рубати окуня»? Львівська міська рада

Окупанти самі визнали, кому і чому ставили цей маркер.

Чи той російський козел не впізнав свою корову?

Робоча група з декомунізації при ЛОВА однозначно вважає необхідним провести демонтаж обʼєкту біля поліклініки на вулиці Виговського. Він в аварійному стані. Може впасти”, – написав Олег Радик.

Коментарі

Позначки: , , , , , ,