Радехівчани відвідали Ходорівську ОТГ з навчальною метою

Новини 08 Червня, 2018 181

6 червня міський голова, депутати, керуюючий справами виконкому і секретар міської ради Радехова поїхали вивчати досвід Ходорівської міської громади. Навчальний візит організували у Львівському ЦРМС, що діє за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Переваги об’єднання розпочали досліджувати із відвідин ЦНАПу, який розмістився в модернізованому за кошти проекту технічної допомоги Європейського Союзу приміщенні. Станом на сьогодні, тут надають близько 90 видів адміністративних послуг, у тім числі послуги районних державних установ. Адже, громада має повноваження і можливості на рівні району. Кількість відвідувачів свідчить про зростання популярності послуг. Якщо протягом минулого року у ЦНАПі отримали близько шести тисяч запитів на адмінпослуги, то більше половини від цієї кількості, вже одержали за п’ять місяців поточного року.

Вже у найближчий час працівники ЦНАПу переїдуть у нове сучасне приміщення, площею більше 400 м.кв., де громадяни, окрім іншого, зможуть виготовляти закордонні біометричні паспорти.

Заступник міського голови Ходорова Ольга Мельник розповіла про функціонування мережі бібліотек громади, яка включає 13 публічних бібліотек та 22 пункти видачі.

Голова Ходорівської міської ОТГ Олег Коцовський, секретар міської ради Марія Гавінська, заступник міського голови Ольга Мельник, заступник начальника фінансового відділу Світлана Герман та старости поділилися із радехівчанами досвідом формування апарату управління, формування і виконання бюджету громади та загальними особливостями роботи ради.

За словами міського голови Радехова Степана Коханчука, поїздка у Ходорівську громаду виявилася дуже пізнавальною і мотиваційною. «Склалося дуже позитивне враження, що у Ходорівській громаді вистачає сили працівників і ресурсів ОТГ на всі сфери життя однаково. На охорону здоров’я і спорт, освіту і культуру. А ще, тут вміють домовлятися у сесійній залі, де депутатів від сільських територій більше, аніж міських», – зазначив голова міської ради Радехова Степан Коханчук.

Нагадаємо, що у Радехові ініціювали створення Радехівської міської об’єднаної територіальної громади Радехівського району Львівської області з адміністративним центром у місті Радехів. Відповідне розпорядження міський голова підписав 25 квітня 2018 року.

Коментарі

Позначки: ,