Рада зможе збиратись дистанційно

Новини 24 Березня, 2022 135

Фото: відкриті джерела.

Рада прийняла Закон про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо проведення дистанційних засідань Верховної Ради України.

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко, пише Четверта студія.

Засідання Верховної Ради можуть проводитись в іншому місці: 

1) за рішенням Верховної Ради, прийнятим більшістю народних депутатів України (далі – народні депутати) від конституційного складу Верховної Ради; 

2) у випадку проведення засідання віддалено у режимі відеоконференції (далі – дистанційне засідання) з додержанням вимог, визначених частиною третьою цієї статті. 

3) Дистанційне засідання може бути проведено у разі введення воєнного стану в Україні, якщо засідання не може бути проведене в залі засідань Верховної Ради. 

4) До порядку денного дистанційного засідання не можуть включатися питання про внесення змін до Конституції України, дострокового припинення повноважень Президента України, питання укладення миру та пов’язаних з цим питань, проекти актів Верховної Ради, необхідність прийняття яких випливає з укладених мирних угод. 

5) Дистанційне засідання проводиться в приміщенні (залі), визначеному Головою Верховної Ради України (у разі його відсутності – Першим заступником чи заступником Голови Верховної Ради України, який виконує обов’язки Голови Верховної Ради України), з віддаленим підключенням до нього учасників пленарного засідання в режимі відеоконференції.

Відкритість і гласність дистанційного засідання забезпечується шляхом його прямої трансляції по телебаченню і радіо, на офіційному веб-сайті Верховної Ради та інших веб-ресурсах (крім випадку проведення відповідно до Конституції України та цього Регламенту закритого дистанційного засідання).

Передбачається, що під час дистанційного засідання проводиться голосування шляхом підняття руки із зазначенням народним депутатом України позиції “за”, “проти” або “утримався”. Після кожного голосування народного депутата України визначений Лічильною комісією представник з її складу повідомляє про те, що волевиявлення народного депутата України зафіксовано.

Коментарі

Позначки: