Рада розірвала угоду з рф щодо співробітництва у запобіганні ВІЛ

Новини 25 Серпня, 2023 81

ініціатива МОЗ

24 серпня 2023 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про припинення дії угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом російської федерації про співробітництво у галузі попередження розповсюдження хвороби, що спричиняється вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ-інфекції)». Цей документ було укладено 20 років тому — 28 січня 2003 року у Києві. За це рішення проголосували 246 депутатів.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу МОЗ.

«Сьогодні рівно 1,5 року як наша країна та громадяни потерпають від щоденних атак країни-терориста. За цей час ми чітко усвідомили, що цінності життя в росії не існує. Тому досі чинна угода про об’єднання зусиль з рф у запобіганні та боротьбі з ВІЛ виглядає як своєрідне блюзнірство. Міністерство охорони здоров’я системно працює над виходом України з усіх міжнародних актів у сфері охорони здоров’я, які пов’язують нашу державу договірними зобов’язаннями з країнами СНД, білоруссю та російською федерацією. Дякуємо Парламенту, що оперативно підтримує кожну таку ініціативу», — прокоментувала заступниця міністра охорони здоровʼя Марина Слободніченко.

Під час свого виступу у Верховній Раді заступниця міністра зазначила:

«Щодня ми втрачаємо наших воїнів, цивільних, дітей. Щодня українці втрачають здоровʼя і життя за свій вибір бути незалежними, за вибір бути європейцями. Коли ми щодня платимо таку ціну, ми не маємо права залишатися в договірних відносинах з країною-агресором».

Україна спільно з міжнародними партнерами та організаціями системно вирішує питання, пов’язані з проблематикою ВІЛ-інфекції, має всі необхідні для цього інституційні спроможності та не потребує жодних зв’язків з ворожою для нашої держави країною.

Коментарі

Позначки: , ,