Рада призначила місцеві вибори на 25 жовтня

Новини 15 Липня, 2020 547

Ілюстративне фото

Парламент вирішив знову не проводити вибори до Донецької облради

Верховна рада призначила місцеві вибори на 25 жовтня 2020 року. Нардепи схвалили проект постанови №3809.

Про це повідомляє Четверта студія з посиланням на РБК-Україна.

“За” проголосували 326 нардепів.

“Призначити чергові вибори депутатів обласних, Київської міської, районних у містах рад (крім визначених пунктами 2 і 3 цієї постанови) та Київського міського голови на неділю 25 жовтня 2020 року”, – зазначено в тексті документа.

Крім того, парламент вирішив знову не проводити вибори в Донецьку обласну раду. Саме пункт 3 постанови визначає, що вибори депутатів Донецької і Луганської обласних рад не призначаються і не проводяться у зв’язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ і міст Донецької та Луганської областей.

Слід зазначити, що діяльність Луганської обласної ради зупинили в 2014 році, її функції виконує Луганська обласна державна адміністрація. На відміну від неї продовжує свою роботу Донецька обласна рада 6 скликання, останні вибори в яку проходили в 2015 році.

Крім того, в пункті 2 постанови прописано, що вибори депутатів Верховної ради АР Крим, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на тимчасово окупованих територіях республіки, міста Севастополя, в окремих районах, містах, селищах і селах Донецької та Луганської областей не призначаються і не проводяться.

Постанова чітко вказує, що вибори на вищевказаних територіях призначать окремим законом і тільки в разі припинення російської агресії і виведення всіх незаконних збройних формувань.

Коментарі

Позначки: ,