Рада планує позачергову сесію, присвячену Кримській платформі (ВІДЕО)

Новини 12 Липня, 2021 183
Дмитро Разумков. Фото: відкриті джерела.

Дмитро Разумков. Фото: відкриті джерела.

Народні депутати планують ініціювати проведення 23 серпня позачергової сесії Верховної Ради, присвяченої Кримській платформі.

Про це поінформував Голова Верховної Ради Дмитро Разумков на брифінгу після засідання Погоджувальної ради, передає Укрінформ.

«Якщо ми говоримо з вами про роботу Верховної Ради – точно буде урочисте засідання на День Незалежності і планується позачергова сесія Верховної Ради України на 23 серпня, під час проведення Кримської платформи. Я думаю, що вона буде підтримана народними депутатами, саме народні депутати будуть її ініціювати для того, щоб прийняти відповідну резолюцію, постанову, пов’язану з Кримською платформою. Я думаю, що ця інформація більш детально незабаром з’явиться», – розповів спікер.

Разумков також зазначив, що від народних депутатів не надходило ініціатив щодо продовження п’ятої сесії парламенту ще на один пленарний тиждень.

«Якщо ми говоримо про законопроєкти №5600 («Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» – ред.) та №5599 («Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» – ред.) – об’єктивно, якщо я не помиляюся, там строк подачі поправок і пропозицій виходить в цей четвер. Фактично, підготувати їх до розгляду (до кінця поточної сесії – ред.) буде майже неможливо», – сказав Разумков.

Як повідомляв Укрінформ, Кримська платформа – новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети – деокупації Криму та повернення його Україні.

Діяльність Кримської платформи має розпочатися на саміті 23 серпня, на який запрошено дипломатів і лідерів іноземних держав.

Поточна п’ята сесія Верховної Ради триватиме до 23 липня. Згідно з календарним планом, до закриття сесії у парламентаріїв залишився один пленарний тиждень. На тижні з 19 по 23 липня заплановано роботу з виборцями.

Коментарі

Позначки: