Рада не збиратиметься цього тижня: у чому причина

Новини 05 Березня, 2024 31

Пленарні засідання сесії ВРУ на середу, четвер і п’ятницю скасували у вівторок

Рада не збиратиметься цього тижня: у чому причина: пленарні засідання сесії ВРУ на середу, четвер і п’ятницю скасували у вівторок

Про це пише Четверта студія з посиланням на повідомлення нардепів.

“Багато питань щодо формату роботи ВР цього тижня.

Хочу нагадати, що з початку повномасштабного вторгнення Верховна Рада працює в режимі триваючого пленарного засідання. Це дозволяє нам, по-перше, збиратися в будь-який час і приймати рішення, а по-друге, оперативно реагувати на зміни безпекової ситуації, важливі дедлайни чи особливості ухвалення рішень нашими партнерами.

Тому неможливо скасувати те, що триває і по факту, і згідно з Регламентом.

Тепер з приводу наших планів на найближчий час.

Ми неодноразово говорили про те, що за аналогією роботи на округах депутати будуть більше працювати з військовими – на передовій, в навчальних центрах, в пунктах постійної дислокації.

Зараз у цьому напрямку для наших депутатів є термінове і важливе завдання, яке напряму впливає на допомогу партнерів. Коли воно буде виконане – вони повернуться до роботи в сесійній залі.

Такі речі не можуть і не повинні анонсуватися з питань безпеки. Бачу, щоб це зрозуміти, декому з колег не завадило б ненадовго пожертвувати своїм комфортом і побувати там, де може прилетіти будь-що і в будь-який момент.

А що стосується планів опозиції на найближчий час, то хтось з них збирається на партійні з’їзди в Румунію. Хтось у відрядження, які вибивалися в Європарламенті. Інші хотіли зайнятися правкотероризмом, ще одні – виступами і трансляціями в ТікТок. Це явно не те, чого чекають наші військові, і наші партнери. І це точно не те, що наближає Перемогу”, – написав Давід Арахамія.

Коментарі

Позначки: ,