Рада направила на доопрацювання закон про аграрні розписки

Новини 19 Травня, 2020 178

Документом дається нове визначення аграрних розписок

Верховна рада направила на повторне перше читання законопроект №2805 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування та обіг аграрних розписок”. Документом пропонувалося нове визначення таких розписок.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на РБК-Україна.

За основу законопроект підтримали лише 212 парламентарів, а його направлення на доопрацювання у комітет схвалили 246 нардепів.

Зокрема, проектом дається нове визначення аграрних розписок: вони визначаються як боргові неемісійні цінні папери у формі електронного документа в Реєстрі аграрних розписок або в бездокументарній формі у вигляді облікових записів на рахунках в цінних паперах у системі депозитарного обліку цінних паперів.

Документом також розширюється перелік суб’єктів, які можуть видавати аграрні розписки, і оновлюються обов’язкові реквізити аграрних розписок тощо.

Крім того, пропонувалося розширити можливі варіанти застави по аграрній розписці, в тому числі передбачивши можливість і правила застави живих тварин і продуктів тваринного походження, продукти їх первинної переробки. Також передбачено створити правові умови видачі багаторічних аграрних розписок, виконання за якими буде відбуватися частинами.

Нагадаємо, на початку квітня комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував Верховній раді прийняти законопроект №2805 за основу в першому читанні.

Коментарі

Позначки: ,