Рада доопрацює скандальний законопроект Залужного про мобілізацію (ВІДЕО)

Новини 09 Січня, 2024 74
Мобілізація в Україні: чи продовжать вручати повістки після 23 серпня

Мобілізація в Україні: чи продовжать вручати повістки після 23 серпня

Найбільше було зауважень щодо повісток електронною поштою. Навколо цього називалися корупційні ризики, які стосуються керівництва ТЦК

Парламентський комітет з соціальної політики та захисту прав ветеранів вирішив рекомендувати профільному комітету з національної безпеки і оборони доопрацювати документ “з урахуванням альтернативних законопроєктів”.

Про це повідомив нардеп Михайло Цимбалюк, пише Четверта студія.

Найбільше було зауважень щодо повісток електронною поштою. Навколо цього називалися корупційні ризики, які стосуються керівництва ТЦК, які у випадку неявки мають право накладати обмеження на соціальні послуги, на керування транспортним засобом, на володіння майном і банківськими картками.

«Також ми вимагали конкретики, що стосується строковиків, їхньої демобілізації. І на основі цієї дискусії ухвалено рішення підготувати це окремим законопроєктом. Найближчими днями його зареєструємо і будемо просити всіх керівників фракцій і груп його підписати щодо негайної демобілізації всіх строковиків. 

Були й зауваження і допрацювання щодо броні викладачів ВНЗ, бо нинішня норма, запропонована Кабінетом міністрів, стосується тільки викладачів, які мають науковий ступінь або звання, а інші не мають права на броню.

Ну і відповідно були дискусії, кого демобілізувати з силовиків, обговорювалися поліцейські, БЕБ, податківці та інші. На що Міністерство оборони сказало, що вони це зроблять окремою постановою Кабміну, тобто хочуть делегувати їм повноваження. 

Через це вважаємо, що це найкращий варіант, аби не повертати на допрацювання уряду, а на основі Комітету нацбезпеки, оборони й розвідки зробити єдиний законопроєкт, враховуючи пропозиції альтернативних законопроєктів», – повідомив Михайло Цимбалюк.

Коментарі

Позначки: , , , , ,