Питання про відкриття пішого переходу у «Шегинях» залишається відкритим, – Демченко

Новини 14 Травня, 2020 477

Фото: inpoland.net.pl

Україна відновить роботу пішохідного пункту пропуску “Шегині” на кордоні з Польщею.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Європейську правду», відповідну постанову прийняли на засіданні уряду.

Як заявив глава МВС Арсен Аваков, у зв’язку з послабленням карантину виникла  необхідність і у відновленні роботи пункту пропуску для українців і іноземців.

Втім, точної дати відновлення роботи пункту пропуску ще немає, рішення про його відкриття набуде чинності з дня опублікування постанови.

“Це єдиний пункт пропуску на польській ділянці кордону, який обладнаний для пішого сполучення. Однак чи діятиме там піше сполучення, можна буде говорити тільки після опублікування рішення уряду і з урахуванням домовленостей, які будуть на той момент із польською стороною” – сказав речник ДПСУ Андрій Демченко.

Минулого тижня на порталі українського Кабміну з’явилося повідомлення про те, що уряд 6 травня прийняв рішення, яким відновлюється робота пунктів пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення “Рава-Руська” та, для морського сполучення “Скадовський морський торговельний порт”, які були тимчасово закриті у зв’язку з пандемією.

Після цього у Польщі заявили, що прикордонний пункт пропуску “Рава-Руська – Гребенне” залишається надалі закритим, оскільки польська сторона не отримувала від України запиту щодо його відкриття. У Мінінфраструктури пояснили, що надішлють такий запит одразу після публікації урядового рішення.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,