Путіну вже не вдасться поводити себе так, як у 2014 році, – НАТО

Новини 08 Червня, 2018 28

Сьогодні, 8 червня, у Львові з офіційним візитом перебуває виконувач обов’язків Президента Парламентської асамблеї НАТО Раси Юкнявічене.

У рамках поїздки у стінах Львівської політехніки вона зустрілась з представниками львівської преси, аби висловити свою позицію щодо нинішньої політики України та її інтеграції в НАТО:

“У моїй політичній роботі Україна зараз пріоритет №1. Ми зараз чітко розуміємо, що коли Україна буде вже повноцінним членом європейської спільноти, у структурах європейських, то це допоможе і Росії. А саме допоможе навічно залишити Росії імперські амбіції, які у них дуже сильно розвинуті досі, а без України Російська Імперія така сильна та агресивна неможлива. Ми розуміємо, що ви захищаєте не лише себе, але й нас. І я сьогодні тут ще й для того, щоб подякувати всім хто вже віддав своє життя та зараз воює з  агресором за європейську свободу”, – зазначила пані Раса.

Юкнявічене відзначила роботу української делегації у Парламентській асамблеї НАТО та запевнила, що українське питання постійно у фокусі зору, зокрема, завдяки роботі Оксані Юринець та Ірини Фріз.

“Нам вдалося переконати Асамблею провести одну із сесій організацій у 2020-му році в Україні, у Києві. Тепер працюємо над тим, щоб делегати зібралися також і у Львові на засідання Міжпарламентської асамблеї Україна-НАТО”, – додала народний депутат України депутат Оксана Юринець.

На запитання перспективи України у вступ до НАТО Раси Юкнявічене зазначила, що Україна лише розпочала свій шлях і, до прикладу, Литва, чекала на членство 10 років.

“Зараз необхідно зосередитися на реформах та не звертати зі шляху, як це було за Януковича, то Україна хотіла вступати до НАТО, то вже ні і такий курс неодмінно дасть результат”.

Зі слів Юкнявічене, вона добре розуміє та усвідомлює той факт, що у випадку масштабного наступу Росії на Україну це вже не буде конфліктом двох країн, світ не залишиться осторонь.

“Ситуація зараз дуже змінилась, Путіну вже не вдасться поводити себе так як у 2014 році, більше таких “подарунків” як Крим не буде”, – резюмувала  виконувач обов’язків Президента Парламентської асамблеї НАТО.

 

 

 

 

Коментарі

Позначки: , ,