Путіністи активізувались за кордоном: благодійний показ українського бренду MaryLu зірвали в Італії

Новини 23 Лютого, 2024 57

Проте спроби завадити, так само не припиняються і зі сторони росіян та адептів «руского міра» по всьому світу

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну українці по всьому світу не припиняють проводити благодійні збори та волонтерські акції на підтримку наших військових та цивільного населення.

Про це пише Четверта студія.

Проте спроби завадити, так само не припиняються і зі сторони росіян та адептів «руского міра» по всьому світу. Черговим зазіханням таких осіб стала історія, яка могла б закінчитись лише на позитивних моментах, але не судилось.

На віллі Рендано в Козенці (муніципалітет на півдні Італії) мали проводити подію під назвою «Ukrainian time in the world with Marylu» та благодійний концерт Наталі Карпи: організатори  Маріанна і Марта Назарчук. За інформацією організаторів, це мав стати десятий захід, спрямований не лише на благодійність, а й на презентацію української культури в Європі. Модний дім Marylu вже не перший рік проводить подібні заходи, а італійські учні академії завжди радо приймають участь у подібних мистецьких заходах.

Проте скарга від президента асоціації «Італія-Росія Культура» Ольги Кисельової, внесла гучні протиріччя, які виносять класичну мистецьку діяльність на конфлікт міжнародного рівня.

Згідно зі скаргою, яку направлено до муніципалітету Козенци, благодійна акція ледь не направлена на закупівлю зброї для українських військових. Насправді ж, організатори вказали що частина коштів буде спрямована на підтримку 58 окремої мотопіхотної бригади, яка з вересня 2023 року знаходиться на території Донеччини. Допомога українським військовим це не лише патрони  та зброя, більшість благодійних зборів спрямовані на захист військових, а не на їх озброєння. Українці, які не мають відношення  до оборонного кластеру у більшості випадків займаються закупівлею медикаментів, одягу та захисту для військових.

«Війна з культурою, не менше! росіяни паплюжать все, що приносить добро,  красу та розквіт», – підкреслила дизайнерка Марта Назарчук.

Підміна понять від росіян дуже вправно переводить акцент уваги не на благодійній допомозі військовим, а налаштовує італійську громаду під наратив підтримки збройної агресії та війни, власне чим і займається російська федерації на території України.

«Переконана на досвіді – росіяни у Європі підмінюють поняття, благодійні збори українців паплюжать кривавими наративами, це спроби знищити українців далеко за межами кордонів та окопів», – розповіла українська дизайнера, засновниця модного дому Marylu Маріанна Назарчук.

Місцеве видання quicosenza опублікувало матеріал з роз’ясненнями Кисельової, де основним акцентом видають невідповідність перекладів між українською та італійською мовами.

Варто підкреслити, що публікація має ряд неправдивої інформації та «перекручених» фактів, якими часто користуються росіяни у спробах спаплюжити українців. Як приклад, фотографія італійського театру, який не має жодного відношення до «Ukrainian time in the world with Marylu» та благодійного концерту Наталі Карпи. Також інформація у публікації явно далека від правди навіть у місці проведення, цілях та мотивах проведення подій.

Попри це все, на такий випад з боку росіянки Кисельової муніципалітет не відреагував на її скаргу.

Організатори «Ukrainian time in the world with Marylu» зазначають, що позитивне відношення італійців до українців не лише допомогає проводити подібні заходи, а й посилює дружні стосунки між нами.

«Не дивлячись на такі ситуації, ми бачимо як добре і з радістю до нас ставляться італійці, місцева влада та всі наші друзі. Безумовно їх підтримка відчувається на всіх рівнях і дає сил кожного разу все яскравіше і з відкритим серцем проводити благодійні заходи на підтримку українців», – підкреслила Маріанна Назарчук.

Коментарі

Позначки: