“Путін зазнав фіаско”: російський історик заявив, що Порошенко зміг захистити Україну від окупанта

Новини 26 Лютого, 2020 866
Петро Порошенко. Фото: Прямий.

Петро Порошенко. Фото: Прямий.

Значною мірою це результат роботи Порошенка, який у зовнішній політиці був блискучим президентом, – Зубов

Саме Порошенко зміг захистити слабку країну від Путіна – російський історик…

“Значною мірою це результат роботи вашого експрезидента Порошенка, який у зовнішній політиці був блискучим президентом. Він слабку країну зміг захистити від російської агресії міжнародними зобов’язаннями. Так направив громадську думку саме він Багатьом людям на Заході не хотілося псувати відносини з Росією, це було економічно невигідно, але вони пішли на санкції, на невизнання Криму. Путін зазнав повного фіаско”.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на Ukrainian People Magazine, російський історик Андрій Зубов констатував, що п’ятий президент України Петро Порошенко зміг зупинити подальшу окупацію країни, в результаті чого глава РФ Володимир Путін зазнав “повне фіаско” на першому етапі свого плану.

Про це він заявив в інтерв’ю Liga.net, зазначивши, що після анексії Криму могло бути кілька сценаріїв розвитку подій.

Так, історик вважає, що Путін розраховував на успіх, при якому значна частина України виступила б за найтісніше об’єднання з Росією. Другою ідеєю було прийняття Заходом відповідних подій, а третьою – помста українському народу за повалення Януковича та знесення пам’ятників Леніну.

За його словами, Путін “зазнав повного фіаско”, незважаючи на те, що багатьом не хотілося псувати відносини з Росією, оскільки це було економічно невигідно. Країни Заходу таки пішли на санкції і невизнання Криму.

“Оскільки за цією справою Путіна не пішли нові справи, – він зламався на першому кроці, далі Криму і Донбасу справа не пішла. До президентських виборів у Росії 2018 року настало розчарування”, – констатував Зубов.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,