Путін заявив, що особисто поговорить з бойовиками про заручників

Новини 15 Листопада, 2017 101

Владімір Путін

Такі подробиці Владімір Путін озвучив на зустрічі зі своїм кумом – Віктором Медведчуком

Лідер громадського руху “Український вибір” Віктор Медведчук зустрівся зі своїм кумом президентом Росії Володимиром Путіним і обговорив питання обміну заручників на Донбасі. Про це повідомляє 15 листопада РИА “Новости”.

“… Сьогодні готові до обміну велика кількість людей, і Україна сьогодні готова звільнити 306 осіб, розраховує на звільнення Донецьком і Луганськом 74 осіб, і це можна було б зробити до новорічних і різдвяних свят”, – цитує Медведчука агентство.

Також повідомляється, що Путін “підтримав пропозицію Медведчука про обмін полоненими” між Україною і ОРДЛО пообіцяв “особисто обговорити це питання з керівниками невизнаних республік”.

“Я зроблю все, що від мене залежить, переговорю з керівництвом і Донецької республіки, і Луганській республіки. Сподіваюся, щось, що ви пропонуєте, буде реалізовано”, – заявив Путін.

За словами Медведчука, “сьогодні рівно 14 місяців як не проходять обміни”.

На думку Медведчука “в України на сьогодні виникли складності виконання цього принципу, вони полягають в тому, що об’єктивно згідно з чинним законодавством в цей час не можна реалізувати цей принцип по відношенню до всіх, в першу чергу по відношенню до тих, хто притягнений за особливо тяжкі злочини”.

Як відомо, процес обміну заручниками був заблокований після заяви президента РФ Володимира Путіна про принцип “всіх на всіх”.

Як відомо, зараз Медведчук від імені України бере участь в мінських переговорах по Донбасу. За інформацією УП, Медведчук був залучений до обміну заручниками з подачі підконтрольних Кремлю бойовиків.

Кум Володимира Путіна вважає, що його відносини з російським президентом йдуть на користь відносинам України і Росії. Медведчук відомий своєю проросійською позицією. Він виступає проти вступу України в ЄС і НАТО, а також за тісний союз з РФ.

Коментарі

Позначки: ,