Путін заявив про відхилення від міжнародного права, – експерт (ВІДЕО)

Новини 21 Квітня, 2021 2 281

Президент РФ Владімір Путін. Фото: Lenta.ru

Президент РФ Володимир Путін під час звернення до Ради Федерації чітко заявив про відхилення політики Кремля від міжнародного права та жорсткий авторитаризм.

Про це в ефірі “Прямого” сказав адвокат Микола Полозов, пише Четверта студія.

“Це послання передвиборче – восени будуть вибори в Державну думу, і воно стосувалося більше внутрішньої повістки, якихось додаткових виплат. Що стосується зовнішньої політики, то тут, по-моєму, гранично чітко Путін висловився. Він сказав, що ніхто не має права переходити “червоні лінії”, які ми будемо визначати самі. Тобто це означає, що фактично продовжиться відхід від міжнародного права, де “червоні лінії” затверджуються строго за згодою сторін. І це буде жорстка авторитарна політика”, – наголосив він.

Полозов зазначив, що Путін з 2014 року неодноразово переступав “червоні лінії” та розсував “вікна Овертона”, тому що якоїсь виразної та конкретної реакції міжнародної спільноти на це немає.

“Паліативні заходи, звичайно, неприємні – ті санкції, які є – але вони не смертельні, режим може пристосовуватися до них. І це означає, що він може грати на нервах, намагатися залякати. І останні місяці, коли ми спостерігаємо скупчення російських військ біля українського кордону і в окупованому Криму, вони як раз свідчать про це бажання підвищити ставки”, – резюмував він.

Коментарі

Позначки: