Путін виправдовує злочини сталінського режиму, – Порошенко

Новини 09 Травня, 2020 1 876
фото: Петро Порошенко (eurosolidarity.org)

фото: Петро Порошенко (eurosolidarity.org)

Президент Російської Федерації Володимир Путін виправдовує злочини сталінського режиму.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”, про це п’ятий президент України, лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко заявив під час міжнародної конференції “Мир та війна”.

“Цинізм полягає в тому, що святкування Дня перемоги над нацизмом Путін перетворює у виправдання злочинів сталінського режиму. Виправдання пакту Молотова-Ріббентропа, за яким особисто тодішнє керівництво Радянського Союзу і Сталін розділили… Ми, Радянський Союз, сказав тоді Сталін, буде забирати балтійські країни – Естонію, Латвію, Литву. Ми будемо забирати західноукраїнські землі, західнобілоруські землі.

І в такий спосіб вони намагаються уникнути від відповідальності. І єдиним способом, як це захистити, і це дуже просто, – це є правда. Відкриття архівів – це є правда. Оприлюднення пакту Молотова-Ріббентропа – це є правда. Спільні паради в Бресті нацистів і червоноармійців – це є правда. Розстріляні українці у Львові – це є правда. І чим більше ми будемо знати правди, тим важче буде Путіну і пропутінським каналам, “п’ятій колоні” обдурити нас, українців”, – заявив Порошенко.

Коментарі

Позначки: , ,