Путін вигнав начальника Генштабу Герасимова, – ЗМІ

Новини 10 Травня, 2022 349

Путін вигнав начальника Генштабу Герасимова, - ЗМІ

Війна в Україні може загостритись ще більше, рф кине в бій останні сили

Президент росії володимир путін усунув від керівництва так званою «спецоперацією» в Україні начальника генштабу Валерія Герасимова. Новий керівник може кинути в бій всі війська рф на лінії зіткнення та з останніх сил атакувати ЗСУ.

Про це з посиланням на свої джерела розповів військовий експерт Олег Жданов, повідомляє «Сьогодні».

«Частково можна погодитись із тим, що війна в Україні отримає більшу інтенсивність і стане ще кривавішою. В найближчі тижні очікується загострення бойових дій», – вважає Жданов.

За інсайдерськими даними експерта, генерала Герасимова усунули від «спеціальної операції» через те, що той не виконав поставлених завдань.

Жданов також пояснив, що поки в рф не спостерігається формування третьої хвилі резерву:

«Є зняття зі зберігання техніки і скритий призов, але формування 10-20-30 тисячного резерву на сьогодні немає».

Тим не менше, зазначив він, за рахунок перегрупування в Україні станом на зараз діє 93 батальйонно-тактичні групи, тільки 23 з них – на Ізюмському напрямку.

«Росіяни можуть посилити тиск за рахунок захоплення Сєвєродонецька і Краматорська і далі розвинути наступ до адмінкордонів Харківщини, це ближче. Тут буде загострення», – прогнозує експерт.

На Донеччині, за його даними, ЗСУ стоять твердо. Жданов переконаний, що РФ важко вписати в канони ведення війни, які існують в самій Росії.

«Здавалося би, вони воюють за класикою: наступальна операція до 14 днів, армійська до 20, а вони вже п’ятий тиждень кидають в бій до останнього солдата, лише аби спробувати прорвати нашу оборону і просунутись до задач їхнього політичного керівництва, а саме Путіна», – сказав він.

Начальник генерального штабу армії рф генерал Валерій Герасимов наприкінці квітня відвідав захоплені території Харківської області.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що в Ізюмі стався сильний вибух у районі штабу окупантів, де був Герасимов. За його словами, є ймовірність, що начальник Генштабу рф загинув.

Радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів розповів, що немає підтвердження поранення начальника генштабу військ рф.

The New York Times з посиланням на джерела серед українських і американських офіційних осіб повідомила, що Герасимов встиг виїхати до Росії до того, як ЗСУ накрили вогнем штаб-квартиру окупантів в Ізюмі. Начальник генштабу рф врятувався, однак внаслідок удару української армії загинули сотні окупантів, зокрема один генерал.

Також варто зазначити, що Герасимов був відсутній на військовому параді 9 травня у Москві.

Коментарі

Позначки: ,