Путін – це мавпа з гранатою, вчинки якої передбачити неможливо, – Федина (ВІДЕО)

Новини 10 Квітня, 2021 361
Софія Федина. Фото: 4studio.

Софія Федина. Фото: 4studio.

Стягування сил до кордону з Україною – це реакція на заяву Байдена, що Путін убивця

Ситуація на сході України непрогнозована, бо Путін – це “мавпа з гранатою, учинки якої передбачити неможливо”.

Про це заявила в ефірі програми “Борковський & Валевська” народна депутатка України Софія Федина, пише “Четверта студія” з посиланням на “Еспресо.Захід”.

“Розуміємо, що це перша реакція Путлера на заяву Байдена, що Путін вбивця. Це своєрідна дитяча образа: як ти посмів мене так назвати, я тобі покажу, хто я є. Путін показує, що він гравець, а не невідомо хто на задвірках історії. Він грає м’язами. Хоча насправді саме заява Байдена відправила Путіна на задвірки історії. Справа в тому, що жоден серйозний політик чи бізнесмен тепер не буде просто так собі комунікувати з Путіним. Кожен казатиме: може, не варто, він же все-таки вбивця, – каже Софія Федина. – Другий момент: Путін не тільки убивця – він скажена мавпа з гранатою. У нього щось може клацнути у голові, і він може дати наказ. Який? Це ми вже не можемо передбачити. Але станом на вчора три ядерні країни почали перевірку свого ядерного і ракетно-космічного потенціалу. Це Штати, Франція і Московська федерація. Наразі розглядається, чи можуть США надати свою протиповітряну “парасольку”, аби прикрити України в разі удару з боку Московської федерації.

За словам депутатки, останніми днями у ЗМІ, соцмережах, телеграм-каналах повно інформації про переміщення військ і техніки на території Росії.

“Мене насторожує, чому так масово нам це показують. Мені здається, що це певне відволікання уваги. Нам показують те, що ми маємо побачити і на це відповідним чином зреагувати, – каже Софія Федина. – Уся ця зброя – це просто техніка, допоки не буде бригади управління і батальйонів зв’язку. Зокрема, 38 гвардійська бригада РФ, яка зайшла на територію Криму, – вона має батальйон управління і кілька батальйонів зв’язку. Саме цей момент нас має насторожити. Але їхнього переміщення на Крим не було ніде”.

Федина переконана, що нині розвиток ситуації значною мірою залежить від реакції України на цю гру м’язами, від реакції наших західних партнерів, а також від того, наскільки ця позиція буде консолідованою.

“Ось тут питання, наскільки Зеленський своєю зовнішньою політичною діяльністю зможе призвести до цієї консолідації і переконати світ, що Україна готова боротися сама за себе, тому та допомога, яку можуть надати західні партнери, не буде витрачено намарне, – каже Софія Федина. – Вишенька на торті: на сьогодні для Байдена і для Америки Україна є тим форпостом боротьби за демократію, яка нині так потрібна Америці, бо Трамп усе це звів на певні маргінеси”.

Коментарі

Позначки: , ,