Путін має понести відповідальність за агресію проти України, зокрема за ті злочини, які окупаційна російська влада чинить в українському Криму. Про це заявив народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Ахтем Чийгоз під час виступу на Всеукраїнській акції «Червоні лінії для Зе», пише Четверта студія.

«Сьогодні ми хочемо докричатися до кожного в світі, що ми ніколи не пробачимо те зло та злочини, які здійснив Путін проти народів нашої держави. І говорити з ним потрібно з позиції сили. Не випрошувати переговори, а казати, що кожен з нас буде битись доти, доки за ці злочини Путін не опиниться на лаві підсудних», – наголосив Ахтем Чийгоз.

Він зазначив, що неприпустимо пробачати анексію Криму, і влада має боротися за повернення півострова до складу України.

«Сьогодні з російською окупацією живе і бореться весь Крим. Весь Крим проти фашистської Росії. Крим вірить нам. Крим чекає на нас і знає, що ми його звільнимо! Нова влада має чітко для себе з’ясувати, що жодних стін на нашій території, ніяких «заморожувань» наших територій ми їм не дозволимо. Як не дозволяли цього всі ці п’ять років боротьби», – сказав депутат.

«Крим – це Україна! Україна понад усе! Слава Україні!» – наголосив Ахтем Чийгоз.