Путін хоче поглинути Білорусь, – Порошенко

Новини 24 Серпня, 2020 253

Фото: Петро Порошенко.

Народ Білорусі, який сьогодні виборює своє право на вільні і справедливі вибори, має беззаперечну підтримку українців. Про це п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко заявив під час виступу на багатотисячній акції «З Незалежністю не жартують» у центрі Києва, пише Четверта студія.

«Біля цієї площі, тут, на Грушевського 22 січня 2014 року віддав своє життя за європейську Україну білорус Михайло Жизневський. Я як Президент мав високу честь присвоїти посмертно Михайлові звання Герой України», – нагадав Петро Порошенко.

«Акт про проголошення Незалежності України Верховна Рада ухвалила 24 серпня. А 25 серпня білоруський парламент проголосив державну незалежність Білорусі. І зараз у ці дні вона під величезною загрозою», – застерігає Порошенко.

«Стратегічна мета Росії – аншлюс Білорусі. Путін хоче поглинути її, як Гітлер колись Австрію. Натомість ми, українці, Євросоюз і головне – сам білоруський народ потребують незалежної білоруської держави», – переконаний Петро Порошенко.

«Ми з вами, мільйони українців сьогодні тримаємо кулаки за те, щоб демократія в Білорусі перемогла. Щоби білоруський народ і тільки він обрав собі владу на вільних і чесних виборах. Щоби в Білорусі не пролилася кров. І щоби її землю не топтала російська солдатня. Ми з вами з Європейської площі Києва висловлюємо європейську солідарність з білоруським народом. Живє Бєларусь!», – закликав лідер «Європейської Солідарності».

Коментарі

Позначки: ,