ПЦУ офіційно включили до списку автокефальних церков: московські архієреї в Україні позбавлені титулів

Новини 25 Січня, 2020 328

Фото: Ukrainian People Magazine

У щорічному виданні Константинопольської церкви Українська православна церква названа 15-ою церквою у списку автокефальних церков. Крім того, не визнаються титули єпископів московського патріархату в Україні.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє  Ukrainian People Magazine.

Так, колишній митрополит Київський і всієї України Онуфрій (Березовський) вже не згаданий з таким титулом у цьогорічному виданні. Натомість весь єпископат названий із прив’язкою до місцеперебування того чи іншого єрарха РПЦвУ. Відповідно, “Онуфрій митрополит у Києві”.

Позбавлення єпископського титулу позбавляє права священнодіяти на території іншої церкви адже, згідно з православними канонами в одній єпархії може бути не більше одного єпископа.

Як відомо, перед Об’єднавчим собором Вселенський патріарх Варфоломій І надіслав листа митрополиту московського патріархату в Україні Онуфрію. У листі було сказано що після Об’єднавчого собору він не зможе називатись “митрополитом Київським і всієї України”, оскільки цей титул буде присвоєно новообраному предстоятелю церкви.

Крім того, у щорічному виданні Константинопольської церкви Православна церква України названа 15-ою церквою у списку автокефальних церков. Блаженнійший Епіфаній титулується Митрополитом Київським і всієї України.

Усі єпископи так званої УПЦ Московського патріархату поміщені у списках єпископів Російської православної церкви.

 

Коментарі

Позначки: ,