Псевдодружина загиблого в АТО військовослужбовця отримала від держави понад мільйон гривень

Новини 06 Лютого, 2020 735

Ілюстрація: "Армія Інформ"

Прокуратура оголосила підозру жінці, яка видавала себе за цивільну дружину військовослужбовця, який загинув у районі проведення Антитерористичної операції

Кіровоградська прокуратура оголосила підозру жінці, яка видавала себе за цивільну дружину військовослужбовця, який загинув у районі проведення Антитерористичної операції. Як його вдова, вона отримала державну грошову допомогу. Внаслідок злочинних дій жінки державі в особі Міністерства оборони України спричинено матеріальні збитки в розмірі 1 мільйон 200 тисяч гривень.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляється на сайті прокуратури Кіровоградської області.

За версією слідства, підозрювана, задля створення удаваності спільного проживання однією сім’єю без реєстрації шлюбу із загиблим, вчинила низку шахрайських дій.

Зокрема, скориставшись скрутним майновим становищем сестри загиблого, запропонувала останній поховати героя за місцем свого проживання, на що вона погодилась. У подальшому, скориставшись цим фактом та спекулюючи патріотичними настроями працівників міськради, отримала довідки, які містили недостовірні данні про те, що вона справді проживала у громадському шлюбі із полеглим, що він брав участь у вихованні її дитини. На підставі вказаних довідок суд визнав підозрювану членом сім’ї загиблого героя, що і дозволило їй отримати компенсаційні виплати.

Жінці повідомили про підозру за статтею «Шахрайство» та «Використання завідомо підробленого документа».

Досудове розслідування триває, йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: , , , , ,