Призначення на посаду міністра Галущенка зробить українську енергетику залежною від Росії, – Федина (ВІДЕО)

Новини 29 Квітня, 2021 640

Фото: "Про Львів"

Призначення Германа Галущенка міністром енергетики ставить під загрозу дружні стосунки з нашим надійним партнером Литвою і повертає Україну в бік Москви.

Про це народна депутатка від “Європейської Солідарності” Софія Федина наголосила з трибуни парламенту, пише Четверта студія.

“Ви сьогодні висуваєте на міністра енергетики людину, яка розвалила “атомку” і яка розвалила український енергобаланс. Це людина, яка довела “Енергоатом” до збитковості у понад 4,5 мільярди гривень, а перед цим “Енергоатом” був прибутковим. Це справа його рук – залежність від імпорту електроенергії з “Росатому”, – зауважила народна депутатка.

“Відомо також, що Галущенко – це людина Деркача. Того самого, якого США вважають агентом Кремля. То таким чином ви, можливо, хочете розвалити добрі стосунки зі США? Я нагадаю, що це вже третє пришестя команди Деркача до керма “Енергоатому”. Але кожен раз наслідки були критичними – повернення у бік Москви”, – нагадала представниця “Європейської Солідарності”.

“Цієї зими вперше не було витягнуто енергобаланс, і Україна перейшла на імпорт великих обсягів енергії з країни – агресора, зокрема з нової Білоруської АЕС. Цим ми не тільки відкриваємо свою енергосистему для електроенергії країни – агресора. Ми ставимо під удар нашого найближчого партнера – Литовську республіку”,- наголосила Софія Федина.

Також народна депутатка нагадала, що під час роботи Галущенко у часи Януковича в команді Деркача в «Енергоатомі», результатом роботи команди стало те, що Україна відмовилася від американського атомного палива і знову повернула в русло Москви.

“Саме в цій залі президент Литви просив нас не купувати електроенергію з Білоруської АС. Не купувати московську електроенергію. Таким чином ви хочете розвалити наші добрі стосунки з Литвою?”, – зауважила вона.

“Для цього була організована диверсія на Південно–українській АЕС, де тоді п’ять років успішно випробовувалось американське паливо. Тоді ми знову потрапили у залежність від Московської Федерації в атомній сфері і, до речі, саме Майдан і Революція Гідності зупинили цю залежність від Москви. Саме тоді американське паливо рятувало Україну, коли Москва запустила віялові відключення. Але тепер ви знову повертаєте Галущенка. Страшно подумати коли він піде на підвищення. “Слуги”, ви обіцяли людям зниження тарифів, то чому зараз підприємство, на якому є віце-президентом Галущенко, продає олігархам електроенергію вдвічі дешевше, ніж ринкова ціна? А громадяни України мають платити набагато більше?”, – підкреслила Федина.

“Ви не думаєте про Україну, таке враження, що вам цікаво тільки відмивати гроші”,- резюмує Софія Федина.

https://www.youtube.com/watch?v=hUHFrZA01rs

Коментарі

Позначки: ,