Прихильники Остапа Стахіва зібрали майже мільйон гривень на заставу

Новини 30 Листопада, 2021 104

Суд відхилив апеляцію. Запобіжний захід для Остапа Стахіва не змінився

заставу за Остапа Стахіва ще не внесли. Таким чином він залишається у СІЗО

Звинуваченому у намаганні повалити конституційний лад в України Остапу Стахіву зібрали 998,8 тис. грн, необхідні для сплати застави. Про це пише Четверта студія з посиланням на ZAXID.NET.

Втім гроші ще не перерахували на рахунок суду і Стахів залишається у камері львівського СІЗО.

Нагадаємо, 18 листопада Галицький райсуд Львова арештував Остапа Стахіва на два місяці з можливістю внесення 998,8 тис. грн застави. Остапа Стахіва підозрюють у порушенні ч. 1, 2 ст. 109 ККУ (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади). 24 листопада Остап Стахів програв апеляцію у цій справі.

Прихильники Остапа Стахіва зібрали майже мільйон гривень на заставу

Після арешту Стахів заявив, що не вважає себе винним і не буде сплачувати заставу. Втім після програшу в апеляції прихильники Стахіва одразу оголосили про збір коштів на заставу.

Станом на 30 листопада однодумцям Стахіва вдалося зібрати необхідних 998,8 тис. грн. Про це повідомили у кількох чатах антивакцинаторів у Telegram та Viber.

Прихильники Остапа Стахіва зібрали майже мільйон гривень на заставу

Також під час вчорашнього ефіру на проросійському телеканалі «ДНК» однодумці Стахіва з організації «Права людей» заявили, що сплатять заставу лише після згоди самого Стахіва.

У прес-службі обласної прокуратури розповіли, що заставу за Остапа Стахіва ще не внесли. Таким чином він залишається у СІЗО.

Коментарі

Позначки: ,