Проти «Європейської Солідарності» на Закарпатті застосовують брудні технології

Новини 26 Серпня, 2020 164
Климпуш-Цинцадзе

Климпуш-Цинцадзе

В Ужгороді невідомі заклеїли партійний логотип «Європейської Солідарності» зображенням зірки Давида і спотворили назву партії. Коли немає аргументів, у хід ідуть брудні технології, – пише на сторінці в Фейсбук народна депутатка від «Європейської Солідарності», голова Комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу Іванна Климпуш – Цинцадзе, пише Четверта студія.

Вона звернулась до правоохоронних органів із вимогою негайно зреагувати на ганебний акт розпалювання міжнаціональної ворожнечі на Закарпатті.

«У ніч проти вівторка 25 серпня в Ужгороді зіпсували кілька бордів територіальної організації партії «Європейська Солідарність». Зокрема, на одному з білбордів на вул. Анкудінова невідомі заклеїли партійний логотип зображенням зірки Давида, а також спотворили назву партії. На іншому, на вул. Гагаріна, крім цього також заклеїли частину тексту. Ці дії явно були підготовленими заздалегідь, адже для того, щоб заклеїти частину тексту на борді на вул.Гагаріна, необхідна драбина», – написала народна депутатка.

«Європейська Солідарність» Закарпаття розцінює це як «чорний піар» проти єдиної проукраїнської та проєвропейської сили в регіоні, втручання у виборчий процес, а також розпалювання міжнаціональної ворожнечі, наголосила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Нагадуємо своїм опонентам –  парламентським партіям і регіональним проектам –  про те, що Закарпаття здавна славилося толерантним співіснуванням представників різних національностей, а єврейська громада краю відчула на собі всі звірства Голокосту. Для моєї родини зірка Давида не несе ніякого негативного змісту, на відміну від наших ворогів. Це символ незламності єврейського народу. Коли мого діда, Головного команданта Карпатської Січі Дмитра Климпуша, вислали до Сибіру, саме чуйні та безстрашні євреї допомагали моїй бабусі Єлизаветі виплачувати так звані куркульські податки. Тому я не дозволю нащадкам тих, хто збирав ці податки, посіяти міжетнічну ненависть на Закарпатті й розсварити представників різних національностей, що живуть тут пліч-о-пліч століттями й поважають одне одного. Хай не буде найменшого сумніву, навчимо поважати нас тих, хто наважується атакувати наші спільні цінності», – наголошує Климпуш-Цинцадзе.

Представники «Європейської Солідарності» Закарпаття будуть звертатися до органів Національної поліції та Служби безпеки України із заявами про скоєння кримінального правопорушення та вимогою відкриття кримінальних проваджень за даним фактом.

«Якщо для влади європейські цінності, толерантність і повага – не порожній звук, реакція має бути блискавичною. Про результати цих звернень інформуватимемо закарпатців додатково», – резюмувала народна депутатка.

Коментарі

Позначки: , ,