Проти полонених в Оленівці, ймовірно, використали термобаричну зброю — InformNapalm

Новини 31 Липня, 2022 217

Термобарична зброя спалює жертв, залишаючи тіла неушкодженими

Росія ніколи не хотіла повертати захисників Азовсталі в Україну, де їх зустріли б як героїв.

Про це повідомляє Варта1, пише «Четверта студія».

Росія вирішила інсценувати вбивство військовополонених так, ніби їх убила ракета GMLRS, щоб заглушити радість українців від HIMARS.

Будівля, по якій влучили в Оленівці зроблена з бетонної цегли з тонким жерстяним дахом і досі стоїть.

При влученні ракета GMLRS розриває стін, бетонні стелі трощить, арматуру розриває на частини, все розбито та розкидано, а вогонь нічого не зруйнував.

В Оленівці вибух був такий слабкий, що ліжка навіть на сантиметр не посунулися, жодної цеглини не вилетіло, сталевий стовп не пошкоджений, але вогнем завдано величезних збитків.

Остаточним доказом того, що це не була ракета GMLRS, є відсутність ударного кратера.

Ракети GMLRS M31 вражають ціль під кутом 90 градусів із швидкістю Маха 4+, щоб розбити дах та вибухнути всередині (а також розбити секретну систему наведення, компоненти GPS і датчики на кінці ракети). Жерстяний дах будівлі в Оленівці занадто слабкий, щоб розбити його та спрацювати ракетою GMLRS, тому, якби влучила ракета GMLRS, посеред кімнати мав би бути ударно-детонаційний кратер, а його немає.

Також ракети M31 GMLRS містять 51 фунт PBX-109, суміш 64% RDX і 20% алюмінію та 16% пластикових наповнювачів HTPB/IPDI. Алюміній використовується для посилення ефекту вибуху, але це не термобарична зброя, яка спалює ціль.

Якби в Оленівку потрапила ракета GMLRS, то всередині не було б обгорілих, оскільки вибухом би всіх розірвало, а не спалило заживо.

Термобарична зброя спалює жертв, залишаючи тіла неушкодженими.

Росія використовувала термобаричну зброю для спалювання військовополонених уві сні. Пошкодження будівлі та жертви від пожежі, а також відсутність кратера від удару та відсутність пошкоджень від вибуху підтверджують це.

Ймовірно, росіяни замкнули двері, вистрілили всередину через вікна термобаричними боєприпасами РПО-А «Шмель» або МРО-А, а потім почекали, поки всі загинуть.

Обидві ці зброї перебувають на озброєнні ДНР з 2014 року.

 

Коментарі

Позначки: ,