Проти чиновників Садового можуть відкрити кримінальну справу

Новини 09 Лютого, 2022 557

Святослав Товстига, засновник ГО "За якісний транспорт"

через занижену компенсацію перевізникам

У правоохоронних органів можуть виникнути питання через те, що з 13 січня два львівські комунальні транспортні підприємства несуть збитки, маючи занижений тариф.

Про це розповів транспортний експерт, голова ГО “За якісний транспорт” Святослав Товстига під час засідання комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності ЛМР, передає “Еспресо.Захід”.

Одним із питань засідання комісії  було звернення департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури з проханням погодити перенесення коштів – 52 651 382 грн – зі стрічки “Інша діяльність у сфері транспорту” на “Компенсаційні виплати на пільговий проїзд електротранспортом окремим категоріям громадян” (34 066 382  грн), та “Компенсаційні виплати на пільговий проїзд автомобільним транспортом окремим категоріям громадян” (18 585 000 грн).

“Ми передбачили відшкодування коштів за пільгові категорії пасажирів за січень у розмірі 26 млн грн по автотранспорту й електротранспорту. Оскільки січень завершився, то пропонуємо передбачити кошти у розмірі 52 млн 651 тис. грн на лютий і березень. Розмір еквівалентний розміру тих коштів, які передбачено на січень, але для двох місяців – лютого й березня”, – пояснив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

Натомість, голова ГО “За якісний транспорт” Святослав Товстига висловив сумніви у законності цих дій.

“Згідно з ухвалою №3290, в нас відбувається компенсація. У цій ухвалі йдеться про те, що ми рахуємо коефіцієнти відповідно до тарифу. Якщо дивимося рішення виконкому №1203, то бачимо, що всі попередні рішення щодо тарифу скасували. Про це мовиться і на сайті ЛМР. Тому не зрозуміло, на підставі якого тарифу на проїзд відбуватиметься компенсація в лютому? Бо юридично станом на зараз випливає, що 15 грн. Чи не буде у правоохоронних органів питання, що з 13 січня наші два комунальні підприємства несуть збитки, маючи занижений тариф? Чи це не буде чергова кримінальна справа?” – висловив припущення Святослав Товстига.

Директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило зазначив, що вивчить ситуацію. Але, на його думку, просто сталася помилка в публікуванні документів на сайт.

“Ми внесемо корективи на сайт. Бо не скасували попереднє рішення. Прийнято рішення щодо тарифу е-квитка. Там сказано, що ці тарифи набувають чинності з 13 січня, але з моменту, коли ми повністю перейдемо на безготівкову оплату. На сьогодні так і розраховується від 10 грн згідно з виручкою, яку декларує сам перевізник, і рахується кількість пасажирів пільгових категорій, яку перевозять. Так визначається сума, яка йде до відшкодування. Вона приблизно еквівалентна тим сумам, які були в ці самі місяця минулого року”, – сказав Олег Забарило.

Голова засідання комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності ЛМР Ігор Зінкевич попросив Олега Забарила уточнити всі ці юридичні моменти, щоб “потім у судовому порядку не було стягнень між різницею у 15 і 10 грн”.

Директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури пообіцяв до винесення цього питання на сесію привести в порядок усі спірні моменти.

Коментарі

Позначки: , ,