​​Проросійська Угорщина: 5 причин, чому Будапешт – друг терористів

Новини 12 Жовтня, 2022 538

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто планує відвідати москву, всупереч європейській дипломатичній ізоляції рф. Угорський прем’єр Віктор Орбан звинувачує США та Європу у війні. Це вже не вперше в Будапешті підтримують путіна, протестують проти санкцій та озвучують проросійські наративи.

▪️Проросійські наративи. Орбан та його команда – європейський «рупор Кремля». Вони підтримують російських політиків, виправдовують їхню агресію, закривають очі на теракти, брешуть про перебіг війни. 

▪️Расизм. Орбан багато років негативно коментує змішування європейських і неєвропейських рас. Цього літа він заявив, що країни, де таке практикують, більше «не нації».

▪️Засудження військової допомоги Україні та вето на санкції проти росії. Угорщина звинувачує Захід у наданні сучасної зброї для захисту України та постійно заважає цьому процесу.

▪️Відвідування росії попри політику ЄС. Вже після початку повномасштабної війни Орбан та інші угорські політики відвідували рф.

▪️Обхід санкцій. Угорщина та Сербія планують побудувати новий трубопровід для постачання до Сербії російської нафти через нафтопровід «Дружба».

Коментарі

Позначки: