Пропаганда тероризму і державна зрада, — Федина про інтерв’ю Гордона з Поклонською і Гіркіним

Новини 19 Травня, 2020 466
Софія Федина. Фото: 4studio.

Софія Федина. Фото: 4studio.

Інтерв’ю Дмитра Гордона зі зрадницею Наталією Поклонською і бойовиком Ігорем Гіркіним є пропагандою тероризму, а також підпадає під статтю 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Про це  в ефірі “Прямого” заявила народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Софія Федина.

“Прибрати з YouTube-каналу це ганебне інтерв’ю і закрити цей конкретний канал – ми можемо поскаржитись на пропаганду тероризму. Оскільки тут є пропаганда тероризму, будь ласка, вільний доступ на YouTube – заходьте і висловлюйте свою позицію. Це ми можемо зробити спільно з усією громадою. Здається, заступник генерального прокурора заявив, що він дякує за це інтерв’ю. СБУ відхрестилося від того, що, як сказав Гордон, вони йому надавали право і добро на саме таке інтерв’ю.

Я ж особисто скажу, що це є статті 110 і 111 Кримінального кодексу. Зокрема, 111-та стаття – державна зрада, яка базується на підриві інформаційної безпеки держави. Я вважаю неприпустимим через такі інтерв’ю легітимізовувати, виправдовувати і приносити в український простір позицію ката, вбивцю і людину, яка з неймовірним задоволенням знищує фізично не тільки українських воїнів, але й саму Українську державу. Я думаю, що в нормальній державі цей конкретний блогер вже давно б відповідав по закону. Заява в Службу безпеки подана”, – сказала політик.

Коментарі

Позначки: ,